לזניה בשרית משודרגת

לזניה בשרית משודרגת | צלם: תומר בורמד
לזניה בשרית משודרגת | צלם: תומר בורמד

לזניה מיוחדת וקלה להכנה: לזניה בשרית עם סלמי תה בניחוח קוקוס ומרווה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לשכבת הבשר:

2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
200 גרם נקניק סלמי תה של זוגלובק חתוך לקוביות קטנות
500 גרם בשר בקר טחון
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כוס מרק עוף (אפשר מאבקה)
מחל ופלפל שחור גרוס

לרוטב העגבניות-מרווה:

1 כף שמן זית
2 שיני שום
1 קופסה של עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
8 עלי מרווה קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב הקוקוס:

50 גרם מרגרינה
4 כפות קמח
1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
מלח ופלפל שחור גרוס
חבילה של אטריות לזניה (500 גרם)

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבשר:

1. מחממים במחבת את שמן הזית, מטגנים בו את הבצל 5 דקות על אש גבוהה.

2. מוסיפים את הגזר, מטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את הסלרי והסלמי ומטגנים עוד 5 דקות.

3. מוסיפים את הבשר, מטגנים ומערבבים עד שהבשר מפורר היטב.

4. מוסיפים את הרסק, מערבבים תוך כדי בישול 2 דקות, יוצקים את היין ומבשלים אותו עד שהוא מאודה לגמרי.

5. יוצקים את המרק, ממליחים ומפלפלים, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות.

6. מכבים ושומרים בצד.

אופן הכנת רוטב העגבניות-מרווה:

1. מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים בו את השום עם המרווה עד שהוא מתרכך מעט.

2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות וכוס מים ומבשלים על אש גבוהה בלי כיסוי 15 דקות.

3. מכבים ושומרים.

אופן הכנת שכבת קרם הקוקוס:

1. ממיסים את המרגרינה בסיר בינוני, כשהיא נוזלית לגמרי מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג.

2. יוצקים את החלב קוקוס ומערבים בהתמדה בעזרת מטרפה. ממליחים, מפלפלים וממשיכים לבשל עד לקבלת מרקם דומה ליוגורט
סמיך.

3. מכבים ושומרים.

אופן הרכבת הלזניה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. יוצקים לתבנית מעט רוטב בצורה אחידה ומסדרים עליו את עלי הלזניה בשכבה אחת.

3. יוצקים עוד מעט רוטב על העלים ומסדרים מעל מחצית מכמות הבשר.

4. יוצקים מעל הבשר עוד מעט רוטב ועוד שכבה של לזניה.

5. יוצקים מעל עוד כמות קטנה של רוטב עגבניות, את המחצית השנייה של הבשר, מעל את יתרת הרוטב ולסיום את כל הקרם קוקוס.

6. אופים כ- 50 דקות או עד שפני הקרם קוקוס מזהיב.

המתכון באדיבות זוגלובק