לזניה גבינה וקרם חציל איטלקי

לזניה גבינה וקרם חציל איטלקי | צלם: מוטי רזון
לזניה גבינה וקרם חציל איטלקי | צלם: מוטי רזון

מתכון ללזניה קלה להכנה עם הפתעות: לזניה גבינה וקרם חציל מושלם. יאמי!

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

1 גביע 250 גרם גבינה לבנה 9%
2 כפות גדושות של קרם חציל איטלקי 'מוטי שף'
חבילת עלי לזניה

מצרכים לרוטב בשמל:

15 גרם חמאה
1 כף קמח
כוס חלב
קורט מלח
קורט פלפל לבן
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. ממיסים חמאה במחבת על אש נמוכה, מוסיפים את הקמח ובוחשים קלות עד שהקמח סופג את החמאה. מוסיפים את החלב בהדרגה ומביאים לרתיחה תוך בחישה.

2. מתבלים עם מלח, פלפל ועם אגוז מוסקט.

3. מרתיחים עד להסמכה ומורידים מהאש.

4. מערבבים בקערה גבינה לבנה, קרם חצילים וחצי מרוטב הבשמל.

5. עורכים עלי לזניה בתבנית פיירקס מרובעת.

6. יוצקים מעל חצי מתערובת הגבינה, מניחים מעל שכבה נוספת של עלים, מוסיפים את יתרת תערובת הגבינה ומניחים שכבה עליונה של עלים.

7. יוצקים על שכבת העלים העליונה את יתרת רוטב הבשמל.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות ומגישים.

מתכון של שף מוטי רזון, יוצר סדרת הממרחים 'מוטי שף'