לזניית גבינות ותרד

מתכון ללזניה שגם פופאי היה אוהב. מתאים לשבועות

החומרים לתבנית פיירקס מרובעת:

  • 1 כף חמאה
  • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות חמאה
  • 1/2 2 כוסות חלב
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לבן לפי הטעם
  • 6 כפות קמח
  • 100 גר' גבינת רוקפור מפוררת
  • 100 גר' גבינת קשקבל
  • 100 גר' גבינת גאודה
  • 3 כפות גבינת כנען
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
  • 250 גר' תרד קצוץ (אפשר קפוא)
  • חמאה לשימון התבנית
  • 300 גר' (2/3 חבילה), עלי לזניה

להקרמה:

  • 50 גר' גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בסיר במעט חמאה את הבצל והשום עד להזהבה.
  2. מוסיפים את החלב, מתבלים במלח ובפלפל לבן ומרתיחים. מנמיכים את האש וממשיכים על אש נמוכה.
  3. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך עירוב תמידי.
  4. מוסיפים את תערובת החמאה והקמח לסיר, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
  5. מוסיפים את הגבינות בהדרגה תוך ערבוב תמידי, מפרישים מהסיר כחצי כוס ושמורים בצד.
  6. מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה והתרד הקצוץ (אם משתמשים בתרד קפוא, יש לחלוט אותו במים רותחים, לסנן היטב ולהוסיף) ומבשלים כעשר דקות.
  7. מסדרים על תבנית פיירקס מרובעת משומנת שתי שכבות של עלי לזניה. מורחים מעל מרוטב הגבינות והתרד. מסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה ועליה שכבה של רוטב הגבינות והתרד. ממשיכים כך, עד שנגמרים הרוטב ועלי הלזניה.
  8. מכסים בשכבה אחרונה של עלי לזניה, ומורחים מעל את חצי כוס הרוטב שהופרש מהסיר.
  9. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות ואופים כחצי שעה.
  10. מפזרים את גבינת הקשקבל ומחזירים לתנור להשחמה. מגישים חם.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

18.12.06
(עודכן ב – 03.12.09)

מצרכים:

  • 1 כף חמאה
  • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות חמאה
  • 1/2 2 כוסות חלב
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לבן לפי הטעם
  • 6 כפות קמח
  • 100 גר' גבינת רוקפור מפוררת
  • 100 גר' גבינת קשקבל
  • 100 גר' גבינת גאודה
  • 3 כפות גבינת כנען
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
  • 250 גר' תרד קצוץ (אפשר קפוא)
  • חמאה לשימון התבנית
  • 300 גר' (2/3 חבילה), עלי לזניה

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בסיר במעט חמאה את הבצל והשום עד להזהבה.
  2. מוסיפים את החלב, מתבלים במלח ובפלפל לבן ומרתיחים. מנמיכים את האש וממשיכים על אש נמוכה.
  3. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך עירוב תמידי.
  4. מוסיפים את תערובת החמאה והקמח לסיר, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
  5. מוסיפים את הגבינות בהדרגה תוך ערבוב תמידי, מפרישים מהסיר כחצי כוס ושמורים בצד.
  6. מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה והתרד הקצוץ (אם משתמשים בתרד קפוא, יש לחלוט אותו במים רותחים, לסנן היטב ולהוסיף) ומבשלים כעשר דקות.
  7. מסדרים על תבנית פיירקס מרובעת משומנת שתי שכבות של עלי לזניה. מורחים מעל מרוטב הגבינות והתרד. מסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה ועליה שכבה של רוטב הגבינות והתרד. ממשיכים כך, עד שנגמרים הרוטב ועלי הלזניה.
  8. מכסים בשכבה אחרונה של עלי לזניה, ומורחים מעל את חצי כוס הרוטב שהופרש מהסיר.
  9. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות ואופים כחצי שעה.
  10. מפזרים את גבינת הקשקבל ומחזירים לתנור להשחמה. מגישים חם.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden