לחטוף כמו לחמניות חמות

השפית קונדיטורית גבריאלה וידרה מציעה מתכונים ללחמניות ולחמים במילויים חמימים, שלא מצריכים סכין ומזלג

88 שיתופים | 132 צפיות

 

יש מעט מאוד דברים הפונים למכנה משותף כל כך רחב ומצליחים לחצות עמים, יבשות, גילים, דתות ומינים. ריח של לחם הוא אחד מהם. לא סתם אומרים שאם רוצים למכור את הבית, צריך לאפות לחם בתנור לפני שהמתווך מגיע עם לקוח פוטנציאלי. ריח של לחם יעשה את העבודה וימכור לכם את הבית טוב יותר מכל סוכן נדל"ן חלקלק שאתם מכירים.

הלחמים שלה הן ארוחות חורף שלמות ומחממות

הלחמים שלה הן ארוחות חורף שלמות ומחממות

 

רוב השפים שאני מכיר לא אופים באופן מקצועי. לעומתם, גבריאלה וידרה היא שפית שאופה. רוב האופים שאני מכיר לא מבשלים באופן מקצועי, ואילו וידרה עושה את שניהם והיא מציעה מתכונים שבהם הלחם הוא לא רק ריח האפייה ולא רק כריך זריז בין לבין. הלחמים שלה הן ארוחות שלמות, שכיף לאכול מול הטלוויזיה או מתחת לשמיכה. לכל מתכוני הלחמים מצורפות הצעות הגשה פשוטות, אך אפשר לקצר ולהכין את הכריכים החמים מלחמים טובים של מאפיות מובחרות.

כריך טונה אדומה וגבינות

כשר, קל, חלבי

קלאסיקה אמריקאית של טוסט במחבת מקבלת שדרוג רציני בדמות לחמניות שיפון וטונה אדומה טרייה.

החומרים ל-2 מנות:

  • 2 לחמניות שיפון
  • 200 גר' טונה אדומה
  • 1 בצל סגול
  • 2 מקלות סלרי אמריקאי
  • 1 פלפל צהוב
  • 4 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 כפות כוסברה, קצוצה
  • 1 כף ג'ינג'ר כבוש, קצוץ
  • 1 כפית שומשום שחור
  • מלח, לפי הטעם
  • 4 טיפות שמן שומשום
  • 100 גר' תערובת גבינות (מוצרלה וקשקבל)

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הטונה האדומה לקוביות ומניחים בקערה. חותכים את כל הירקות ומוסיפים לטונה האדומה.
  2. מוסיפים לקערה את כל יתר החומרים (מלבד תערובת הגבינות) ומערבבים.
  3. חוצים את הלחמניות ומניחים אותן פתוחות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את תערובת הטונה על הלחמניות ומפזרים מעל את תערובת הגבינות. אופים (את החצאים פתוחים) בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך כ-10 דקות או עד שהגבינה נמסה מעט.

 

 

כריך טונה אדומה וגבינות

כריך טונה אדומה וגבינות

לחמניות שיפון

החומרים ל-10 לחמניות:

  • ½3 כוסות (500 גר') קמח שטיבל 2
  • 3/4 כוס (100 גר') קמח שיפון מלא
  • 1/2 שקית (25 גר') שמרים לחים
  • 1 כף + 1 כפית (20 גר') סוכר
  • ¼1 כוסות (300 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (60 גר') תערובת דגנים (קוואקר, קינואה ופשתן)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה, להברשה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערת מערבל עם וו לישה את שני סוגי הקמח, השמרים, הסוכר, המים ותערובת הדגנים ומעבדים כ-3 דקות עד לקבלת בצק.
  2. מוסיפים לקערת המערבל את שמן הזית והמלח ומגבירים למהירות בינונית. מעבדים במשך 10-7 דקות. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים בצד ל-20 דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים בגודלם ומעצבים ללחמניות בצורה הרצויה. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  4. מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה, וחותכים בהן 2 חתכים אלכסוניים בעומק של 1/2 ס"מ בעזרת סכין חדה.
  5. אופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

 

כריך אנטרקוט חם

כשר, בשרי

אנטרקוט משובח מחובר לפוקצ'ה טרייה עם רוטב מיונז מעניין.

החומרים ל-2 מנות:

  • 2 פוקצ'ות (למתכון)
  • 200 גר' בשר אנטרקוט (או סינטה)
  • 2 בצלים סגולים
  • 1 פלפל קלוי
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כפית רוטב ווסטרשייר
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הבשר לפרוסות דקות בעובי 1 ס"מ וחותכים את הבצל והפלפל לפרוסות דקות. מורחים את הירקות במעט שמן קנולה.
  2. מחממים מחבת פסים מברזל, צולים בה את הירקות ומניחים בצד. צולים גם את פרוסות האנטרקוט במחבת למשך כ-3 דקות לדרגת מדיום.
  3. מערבבים את המיונז עם רוטב הווסטרשייר ומורחים את הפוקצ'ה במיונז המתובל. מוסיפים את נתחי הבשר והירקות הצלויים. מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס ומגישים מיד.

 

פוקצ'ות – מתכון בסיסי

החומרים ל-4 פוקצ'ות:

  • ½3 כוסות (500 גר') קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 6 כפות שמן זית
  • ¼1 כוסות (300 מ"ל) מים

לציפוי:

  • שמן זית, להברשה
  • מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערת מערבל עם וו לישה את כל החומרים, פרט למים, במהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה ליצירת בצק רך, גמיש ולא דביק.
  2. מכסים את הבצק במגבת ומניחים לו לתפוח במשך 20 דקות. יוצרים 4 כדורים מהבצק, מכסים שוב ומתפיחים 10 דקות נוספות.
  3. מרדדים את הכדורים לפוקצ'ות בעובי 1 ס"מ ויוצרים בהן גומות בעזרת קצות האצבעות.
  4. מניחים את הפוקצ'ות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט שמן זית ובוזקים מעט מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ-15-25 דקות או עד שהפוקצ'ות זהובות.

 

כריך דגנים ואנטיפסטי חם

כשר, חלבי

בעיקרון, כריך זה מוגש חם, אך כדאי לנסות אותו גם ללא חימום כארוחת צהריים קלה בעבודה.

החומרים ל-2 מנות:

  • 2 לחמניות דגנים
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 בצל לבן
  • 2 מקלות סלרי
  • 2 קישואים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 חציל
  • 1 בטטה, קלופה
  • 7 שיני שום (עם הקליפה)
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל
  • 100 גר' גבינת עזים

אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הירקות לקוביות גסות, מעבירים לתבנית אפייה ומערבבים עם שמן הזית, חומץ הבלסמי, המלח והפלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 40 דקות או עד שהירקות רכים.
  2. חוצים את הלחמניות ומורחים בתחתית כל לחמנייה שן שום קלויה (מהירקות הקלויים). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את תחתיות הלחמניות, מסדרים עליהן את הירקות הקלויים ומפזרים מעל את גבינת העזים.
  3. אופים את הלחמניות עם התוספות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5 דקות עד שהגבינה מזהיבה. מוציאים מהתנור מפזרים מלמעלה את הרוטב, מכסים במחצית הלחמנייה שנותרה ומגישים מיד.

 

לחמניות דגנים

החומרים ל-10 לחמניות:

  • ½3 כוסות (500 גר') קמח
  • 1/2 שקית (25 גר') שמרים לחים
  • 1 כף + 1 כפית (20 גר') סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (50 גר') גרעיני חמנייה קלויים
  • 1/4 כוס (30 גר') תערובת דגנים (קוואקר, קינואה ופשתן)
  • 3 כפיות אורגנו
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח

לציפוי:

  • ביצה, להברשה
  • 1/4 כוס (30 גר') תערובת דגנים לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערת מערבל עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר, המים, גרעיני החמנייה, תערובת הדגנים והאורגנו, ומעבדים במהירות נמוכה כ-3 דקות עד לקבלת בצק.
  2. מוסיפים לקערת המערבל את שמן הזית והמלח, מגבירים למהירות בינונית ומעבדים כ-10-7 דקות נוספות. מוציאים את הבצק מהקערה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך 20 דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים ומעצבים ללחמניות בצורה הרצויה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת נפח הלחמניות.
  4. מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה, חותכים חתכים דקורטיביים בעומק של 1/2 ס"מ בעזרת סכין חדה, ומפזרים עליהן תערובת דגנים לקישוט.
  5. אופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

 

 

כריך דגנים ואנטיפסטי חם
כריך דגנים ואנטיפסטי חם

בגט צ'וריפאן

כשר, בשרי

גבריאלה מתגאה במורשתה הארגנטינאית ואנחנו נהנים מכל ביס.

החומרים ל-2 מנות:

  • 2 בגטים (למתכון)
  • רוטב צ'ימיצ'ורי*
  • 4 צ'וריסוס
  • 2 עגבניות
  • 1 בצל לבן
  • 1 כף חרדל

*אפשר להשתמש ברוטב צ'ימיצ'ורי קנוי.

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת ברזל לכדי "עישון". מניחים את הצ'וריסוס על המחבת וצולים עד להשחמה.
  2. חוצים את הצ'וריסוס באמצען וממשיכים לצלות 3 דקות נוספות.
  3. חוצים את הבגטים וממלאים בפרוסות עגבנייה ובצל. מוסיפים את הצ'וריסוס והחרדל ויוצקים מעל רוטב צ'ימיצ'ורי.

 

בגט צ'וריפאן

בגט צ'וריפאן

בגטים – מתכון בסיסי

החומרים ל-6 בגטים קטנים:

  • ½3 כוסות (500 גר') קמח
  • 1/4 שקית (10 גר') שמרים לחים
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים (מלבד המים) בקערת מערבל עם וו לישה. מוסיפים 100 מ"ל מים (מעט פחות מ-1/2 כוס) ולשים במהירות בינונית.
  2. מוסיפים לבצק את שארית המים וממשיכים ללוש במערבל במשך 12 דקות. מכסים את הבצק במגבת ומניחים לו לתפוח כ-20 דקות.
  3. מחלקים את הבצק למנות של 100 גר', מגלגלים כל כדור לצורת נקניק באורך של כ-10 ס"מ ומניחים ל-10 דקות.
  4. מגלגלים שוב כל נקניק לאורך 20 ס"מ ומניחים לנקניקים לתפוח כ-45 דקות או עד שהם מכפילים את נפחם. חורצים בנקניקי הבצק פסים באלכסון בעומק 1/2 ס"מ בעזרת סכין חדה מאוד.
  5. מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים. אופים את נקניקי הבצק בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-15 דקות עד שהם משחימים.

 

רוטב צ'ימיצ'ורי

החומרים:

  • 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • 3 כפות כוסברה, קצוצה
  • 3 כפות בזיליקום, קצוץ
  • 1 פלפל אדום, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב ומניחים במקרר לספיגת טעמים למשך כ-3 שעות.

 

כריך דייגים

לא כשר, קל, מהיר

במתכון זה חשוב שכל חומרי הגלם יהיו מוכנים מראש ליד עמדת העבודה, כיוון שפירות ים הם מוצר עדין שדורש זמן בישול קצר יחסית. ההכנה עצמה קלה ומהירה.

החומרים ל-2-4 מנות:

4 פרוסות לחם זיתים, מרוחות בשום ובחמאה

לתבשיל הדייגים:

  • 2 כפות חמאה
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 12 שרימפסים, קלופים ונקיים
  • 2 פילה בורי, חתוך לקוביות
  • 8 מולים, מנוקים
  • 4 יחידות קלמארי, חתוכות לטבעות
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות פטרוזיליה

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עמוקה ומוסיפים את החמאה, השום והשרימפסים ומבשלים כדקה. מוסיפים את קוביות הבורי ואת המולים ומבשלים 2 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את טבעות הקלמארי ומבשלים דקה נוספת. מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון והפטרוזיליה ומערבבים.
  3. מחממים מחבת נפרדת וצורבים את פרוסות לחם הזיתים המרוחות בשום וחמאה. מפזרים את תערובת הדייגים על פרוסות הלחם ומגישים מיד.

 

לחם זיתים

החומרים ל-2 כיכרות (2 תבניות אינגליש קייק רחבות):

  • ½3 כוסות (500 גר') קמח שטיבל 2
  • 3/4 כוס (100 גר') קמח שיפון מלא
  • 1/2 שקית (20 גר') שמרים לחים
  • 2 כפיות (10 גר') סוכר
  • ¼1 כוסות (300 גר') מים
  • 1 כוס (100 גר') זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערת מערבל עם וו לישה את שני סוגי הקמח, השמרים, הסוכר, המים, הזיתים והאורגנו, ומעבדים במהירות נמוכה כ-3 דקות עד לקבלת בצק.
  2. מוסיפים לבצק את שמן הזית והמלח, מגבירים למהירות בינונית ומעבדים במשך 10-7 דקות נוספות. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח במשך 20 דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים בגודלם, מעצבים ל-2 כיכרות ומניחים בתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות קלות. מכסים במגבת ומתפיחים את הכיכרות עד להכפלת נפחן.
  4. מברישים בעדינות את כיכרות הבצק וחותכים במרכזן חתכים דקורטיביים בעומק של 1/2 ס"מ בעזרת סכין חדה.
  5. אופים את הכיכרות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

 

לחמניות שוקולד חמות

כשר, חלבי

אפשר להכין את לחמניות השמרים כפי שהן, אבל מומלץ להגישן במילוי שוקולד חמים. גבריאלה מציעה שלושה רוטבי גנאש מהירים משלושת השוקולדים הקלאסיים.

החומרים ל-4 מנות:

  • 8 לחמניות שמרים מתוקות
  • גנאש שוקולד

החומרים לרוטבי הגנאש:

לגנאש שוקולד חלב:

  • 100 גר' שוקולד חלב
  • 1/4 כוס + 1 כף (70 גר') שמנת מתוקה
  • 1 כפית נוגט (ממרח אגוזי לוז מתוק)
  • 12 אגוזי לוז, קלויים ומקולפים, לקישוט

לגנאש שוקולד מריר:

  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות פולי קפה, שבורים
  • 12 פולי קפה שלמים, לקישוט

לגנאש שוקולד לבן:

  • 100 גר' שוקולד לבן
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 20 גר' פטל אדום, טחון
  • 4 יח' פטל אדום, לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מכינים כל גנאש בנפרד: מניחים את השוקולד בכלי זכוכית עמוק, מחממים את השמנת עד לרתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כ-2 דקות ומערבבים את השוקולד והשמנת.
  2. מוסיפים לכל גנאש את התוספת המתאימה ומערבבים – נוגט לשוקולד החלב, פולי קפה שבורים לשוקולד המריר ופטל אדום טחון לשוקולד הלבן.
  3. מוציאים את הליבה מלחמניות השמרים וממלאים ברוטבי הגנאש. מקשטים כל לחמנייה בחומרי הקישוט של רוטב הגנאש שלה – אגוזי לוז לשוקולד החלב, פולי קפה לשוקולד המריר ופטל לשוקולד הלבן.
  4. מוציאים את הליבה מלחמניות השמרים וממלאים ברוטב הגנאש. מגישים חם.

 

 

לחמניות שוקולד חמות

לחמניות שוקולד חמות

לחמניות שמרים מתוקות

החומרים ל-8 לחמניות:

  • ½3 כוסות (500 גר') קמח
  • 100 גר' חמאה מומסת (לא חמה)
  • 1/2 שקית (25 גר') שמרים לחים
  • 1/2 כוס + 1 כף (120 גר') סוכר
  • 2 ביצים (גודל M)
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב קר
  • 1 כפית מלח

לציפוי:

  • 1 ביצה, להברשה
  • אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח, החמאה, השמרים והסוכר בקערת מערבל. מוסיפים את הביצים וחלק מן החלב ומתחילים לעבד עם וו לישה כ-3 דקות. מוסיפים את שארית החלב והמלח ולשים 7 דקות נוספות. (אם הבצק יבש מוסיפים 10-30 מ"ל חלב).
  2. מוציאים את הבצק מקערת המערבל ומניחים בקערה נקייה. מכסים במגבת ומניחים בצד ל-20 דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים בגודלם, יוצרים 8 כדורים מהבצק ומניחים בתוך תבנית מאפינס משומנת. מכסים במגבת ומתפיחים את הלחמניות עד שהן מכפילות את נפחן (כשעה וחצי בגלל כמות השומן הגבוהה בבצק). מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה, מפזרים מעליהן מעט אבקת סוכר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-25 דקות עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים לקירור על גבי רשת צינון כ-45 דקות.

טיפ: הבצק צריך להיות רך וגמיש, לכן יש להוסיף את החלב בהדרגה כדי שלא ייווצר בצק דביק ולא נוח לעבודה.