לחם בננה ושוקולד ללא גלוטן

צלם: עודד מרום
צלם: עודד מרום

נותרו לכם בבית בננות בשלות שהשחירו? מצוין! עכשיו תוכלו להכין מהן לחם בננה ושוקולד ללא גלוטן. ניתן להחליף את השוקולד באגוזים ולאפות גם בתבנית שקעים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לתבנית לחם בגודל 25 ס"מ:

1/3 כוס (50 גרם) קמח אורז חום

1 כוס (160 גרם) קמח אורז לבן

2/3 כוס (80 גרם) קמח טפיוקה

1/4 כוס ( 30 גרם) עמילן תפוח אדמה

1 כפית גואר גאם

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית מלח

50 גרם חמאה רכה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 ביצה

6 כפות (90 מ"ל) חלב

2 בננות בשלות, מעוכות היטב

1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס ללא גלוטן

אופן ההכנה:

1. מנפים ומערבבים את הקמחים במערבל מזון עם וו גיטרה. מוסיפים את עמילן תפוח האדמה, הגואר גאם, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון והמלח.

2. בקערה נפרדת מערבבים את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת קרמית בהירה. מוסיפים את הביצה והחלב ומערבלים במשך 3 דקות.

3. מוסיפים את הבננות והשוקולד צי'פס. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.

4. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שקיסם הננעץ בלחם יוצא נקי לחלוטין. מצננים מעט בתבנית לפני הפריסה.