לחם זיתים
מתכון ללחם זיתים נהדר שיפיץ ניחוחות מופלאים בכל הבית
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-2 כיכרות (2 תבניות אינגליש קייק רחבות):
- ½3 כוסות (500 גר') קמח שטיבל 2
- 3/4 כוס (100 גר') קמח שיפון מלא
- 1/2 שקית (20 גר') שמרים לחים
- 2 כפיות (10 גר') סוכר
- ¼1 כוסות (300 גר') מים
- 1 כוס (100 גר') זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים
- 1 כפית אורגנו
- 1 כף שמן זית
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה:
- שמים בקערת מערבל עם וו לישה את שני סוגי הקמח, השמרים, הסוכר, המים, הזיתים והאורגנו, ומעבדים במהירות נמוכה כ-3 דקות עד לקבלת בצק.
- מוסיפים לבצק את שמן הזית והמלח, מגבירים למהירות בינונית ומעבדים במשך 10-7 דקות נוספות. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח במשך 20 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים בגודלם, מעצבים ל-2 כיכרות ומניחים בתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות קלות. מכסים במגבת ומתפיחים את הכיכרות עד להכפלת נפחן.
- מברישים בעדינות את כיכרות הבצק וחותכים במרכזן חתכים דקורטיביים בעומק של 1/2 ס"מ בעזרת סכין חדה.
- אופים את הכיכרות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.