לחם זיתים

מתכון ללחם זיתים נהדר שיפיץ ניחוחות מופלאים בכל הבית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-2 כיכרות (2 תבניות אינגליש קייק רחבות):

  • ½3 כוסות (500 גר') קמח שטיבל 2
  • 3/4 כוס (100 גר') קמח שיפון מלא
  • 1/2 שקית (20 גר') שמרים לחים
  • 2 כפיות (10 גר') סוכר
  • ¼1 כוסות (300 גר') מים
  • 1 כוס (100 גר') זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפיות מלח

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערת מערבל עם וו לישה את שני סוגי הקמח, השמרים, הסוכר, המים, הזיתים והאורגנו, ומעבדים במהירות נמוכה כ-3 דקות עד לקבלת בצק.
  2. מוסיפים לבצק את שמן הזית והמלח, מגבירים למהירות בינונית ומעבדים במשך 10-7 דקות נוספות. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח במשך 20 דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים בגודלם, מעצבים ל-2 כיכרות ומניחים בתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות קלות. מכסים במגבת ומתפיחים את הכיכרות עד להכפלת נפחן.
  4. מברישים בעדינות את כיכרות הבצק וחותכים במרכזן חתכים דקורטיביים בעומק של 1/2 ס"מ בעזרת סכין חדה.
  5. אופים את הכיכרות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.