לחם עגבניות מיובשות

צלם: דן פרץ
צלם: דן פרץ

ערן ירוחם מכניס לתנור מתכון ללחם עגבניות מיובשות עם חיטה מלאה, בצבע אדום עז ובעל ארומה נהדרת

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לכיכר לחם אחת:

¾2 כוסות (380 גר') קמח לבן

1 כוס (125 גר') קמח מלא

1/2 כפית מלח

3 כפות סוכר חום

1 כף שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

1 חופן (כ-60 גר') עגבניות לחות (או עגבניות מיובשות שעברו השריה של 5 דקות במים חמים), קצוצות

1 ענף רוזמרין, קצוץ דק

כ-¼1 כוסות (300 מ"ל) מים פושרים

1 ביצה, טרופה ומעורבבת עם מעט מים

אופן ההכנה:

1. לשים היטב את כל החומרים, מלבד הביצה הטרופה, כ-7-6 דקות עד קבלת בצק חלק ומעט לח. מניחים את הבצק להתפחה ראשונה כשהוא מכוסה במגבת לחה או בניילון נצמד למשך 45 דקות.

2. מאגרפים את הבצק להוצאת האוויר, יוצרים ממנו צורה (כיכר עגולה, לחמניות או באגטים) ומניחים להתפחה נוספת כשעה. במהלך ההתפחה דואגים ללחח את הבצק (בעזרת משיחות או התזות של מים).

3. מושחים את הבצק בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. אחרי 3 דקות פותחים את דלת התנור, מתיזים על הבצק מים בעזרת "שפריצר" (או ששופכים כוס מים לתבנית תחתונה שמניחים על רצפת התנור). סוגרים מהר את דלת התנור, אופים עוד כ-7 דקות וחוזרים על פעולת ההתזה.

4. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות 25–30 דקות נוספות. הלחם מוכן כשקול "חלול" נשמע כאשר נוקשים על בסיסו.