לחם שיפון ללא שמרים

| נעמה רן | צילום: יעל ונעמי צלמות

מתכון קל להכנה ללחם שיפון ללא שמרים

כשר, קל, מהיר, פרווה

כדאי להכיר מתכונים ללחמים ללא שמרים – הם יכולים להיות פתרון מצוין למצוקת לחם פתאומית. לחם שיפון זה מקורו בארצות סקנדינביה והוא מוכן תוך חצי שעה, כולל האפייה.

החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

  • 2 כוסות קמח שיפון
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית זרעי קימל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החומרים היבשים (קמח השיפון, אבקת האפייה, הסודה והמלח) בקערה.
  2. מוסיפים את החלב, הדבש והשמן וטורפים לתערובת אחידה.
  3. משטחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת בעזרת ידיים משומנות, למשטח בעובי של כ-1/2 ס"מ. 4 זורים על הבצק את זרעי הקימל, מהדקים בעזרת הידיים ודוקרים במזלג.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-15 דקות עד להשחמה.
  5. מגישים חם, עם חמאה.

מצרכים:

לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

  • 2 כוסות קמח שיפון
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית זרעי קימל

אופן ההכנה:

מערבבים את החומרים היבשים (קמח השיפון, אבקת האפייה, הסודה והמלח) בקערה.

מוסיפים את החלב, הדבש והשמן וטורפים לתערובת אחידה.

משטחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת בעזרת ידיים משומנות, למשטח בעובי של כ-1/2 ס"מ. 4 זורים על הבצק את זרעי הקימל, מהדקים בעזרת הידיים ודוקרים במזלג.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-15 דקות עד להשחמה.

מגישים חם, עם חמאה.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden