לחמניות גבינה
תשכחו מהלחמניות שהכרתם עד היום. לפניכם מתכון ללחמניות גבינה – גם קלות להכנה וגם בעלות ערך תזונתי גבוה של חלבון וסידן. מתוך הספר משימה אפשרית
88 שיתופים | 132 צפיות
ל-14 לחמניות:
- 1 גביע גבינת סקי 1/2%
- 2 ביצים
- 3 כוסות קמח
- 15 גרם שמרים, מומסים ב-1/4 כוס מים חמים ו-1 כפית סוכר
- 1/2 כוס שמן חמניות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית פלפל שחור
- 100 גרם גבינה צפתית דלת שומן, מפוררת
- ביצה טרופה להברשה
- מעט שומשום קלוי לפיזור
אופן ההכנה:
- 1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה או במעבד מזון עד קבלת בצק צמיגי.
- 2. יוצרים כדורים בידיים ומסדרים אותם על תבנית המרופדת בנייר אפייה.
3. מברישים בביצה, מפזרים מעט את השומשום ואופים במשך 40-30 דקות בטורבו בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
4.שומרים את הלחמניות בכלי אטום או בשקית ניילון.
המתכון מתוך הספר "משימה אפשרית – המדריך המלא לתזונה נכונה לנערות" מאת ד"ר מאיה רוזמן, הוצאת קוראים.