לחמניות גבינה

לחמניות טעימות ומזינות כחלק מהארוחה או כנשנוש

חלבי / בשרי
חלבי
דרגת קושי
בינוני
כשרות
כשר
זמן הכנה
מעל שעה
סוג המנה
מתאבנים
סוג מטבח
ללא ערך

החומרים לעשר לחמניות:

  • מעט שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 150 גר' חמאה רכה
  • 250 גר' גבינה לבנה
  • 1 כוס גבינה בולגרית מפוררת
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מעושנת מגוררת. או פרמז'ן מגוררת או תערובת של שתיהן
  • צרור עירית קצוצה
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כפית אבקת שום כתוש.

לקישוט:

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן ומסונן מהשמן.

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בשמן את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מסננים ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק גמיש.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך שעתיים.
  4. יוצרים מהבצק כדורים בגודל אגרוף קטן.

הקישוט:

  1. מורחים ביצה טרופה על כדורי הבצק.
  2. מטגנים בשמן את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מסננים ומניחים על כדורי הבצק.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ-15 דקות, עד להזהבה.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

29.11.06
(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

לעשר לחמניות:

  • מעט שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 150 גר' חמאה רכה
  • 250 גר' גבינה לבנה
  • 1 כוס גבינה בולגרית מפוררת
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מעושנת מגוררת. או פרמז'ן מגוררת או תערובת של שתיהן
  • צרור עירית קצוצה
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כפית אבקת שום כתוש.

לקישוט:

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן ומסונן מהשמן.

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בשמן את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מסננים ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק גמיש.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך שעתיים.
  4. יוצרים מהבצק כדורים בגודל אגרוף קטן.

הקישוט:

  1. מורחים ביצה טרופה על כדורי הבצק.
  2. מטגנים בשמן את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מסננים ומניחים על כדורי הבצק.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ-15 דקות, עד להזהבה.

תגובות

Silence is Golden