לחמניות שוקולד מתוקות

אין כמו ריח אפייה שממלא את הבית בניחוח חמים ומתוק ומרחיב את הלב. את הלחמניות ניתן לאכול כנשנוש ליד הקפה או כקינוח ביתי מעשה ידיכם. חמים וטעים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-18 לחמניות:

כ-3 כוסות (400 גר') קמח

2 כפות (20 גר') קקאו

2 כפות שמרים טריים

4 גר' שמרים יבשים

1/4 כוס (50 גר') סוכר חום כהה

1 ביצה

1 חלמון

1/4 כוס שמן

2/3 כוס מים

1/2 כוס (80 גר') נטיפי שוקולד-צ'יפס

1 כפית מלח

1 ביצה טרופה להברשה

נטיפי שוקולד צ'יפס או סוכר חום לקישוט

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח והקקאו ומערבבים עם השמרים, מניחים במערבל עם וו לישה ולשים.

2. מוסיפים למערבל תוך כדי לישה את הסוכר, הביצה, החלמון והשמן. מוסיפים בהדרגה את המים (ייתכן שלא יהיה צורך בכל כמות המים בבצק).

3. מוסיפים למערבל את השוקולד-צ'יפס והמלח ולשים עוד כ-4 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.

4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, נותנים לו לתפוח במשך כשעה ומגלגלים ממנו לחמניות קטנות.

5. נותנים ללחמניות לתפוח במשך כשלושת רבעי שעה, מורחים אותן בביצה הטרופה ומקשטים בשוקולד-צ'יפס או בסוכר החום.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות.

* מומלץ למרוח על הלחמניות מעט סירופ סוכר.