לחמניות שיפון
מתכון נהדר ללחמניות שיפון
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-10 לחמניות:
- ½3 כוסות (500 גר') קמח שטיבל 2
- 3/4 כוס (100 גר') קמח שיפון מלא
- 1/2 שקית (25 גר') שמרים לחים
- 1 כף + 1 כפית (20 גר') סוכר
- ¼1 כוסות (300 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (60 גר') תערובת דגנים (קוואקר, קינואה ופשתן)
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מלח
- 1 ביצה, להברשה
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערת מערבל עם וו לישה את שני סוגי הקמח, השמרים, הסוכר, המים ותערובת הדגנים ומעבדים כ-3 דקות עד לקבלת בצק.
- מוסיפים לקערת המערבל את שמן הזית והמלח ומגבירים למהירות בינונית. מעבדים במשך 10-7 דקות. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים בצד ל-20 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים בגודלם ומעצבים ללחמניות בצורה הרצויה. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה, וחותכים בהן 2 חתכים אלכסוניים בעומק של 1/2 ס"מ בעזרת סכין חדה.
- אופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.