לחמניות שמרים מתוקות

מתכון ללחמניות שמרים מתוקות וטעימות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מצרכים:

ל-8 לחמניות:

  • ½3 כוסות (500 גר') קמח
  • 100 גר' חמאה מומסת (לא חמה)
  • 1/2 שקית (25 גר') שמרים לחים
  • 1/2 כוס + 1 כף (120 גר') סוכר
  • 2 ביצים (גודל M)
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב קר
  • 1 כפית מלח

לציפוי:

  • 1 ביצה, להברשה
  • אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח, החמאה, השמרים והסוכר בקערת מערבל. מוסיפים את הביצים וחלק מן החלב ומתחילים לעבד עם וו לישה כ-3 דקות. מוסיפים את שארית החלב והמלח ולשים 7 דקות נוספות. (אם הבצק יבש מוסיפים 10-30 מ"ל חלב).

מוציאים את הבצק מקערת המערבל ומניחים בקערה נקייה. מכסים במגבת ומניחים בצד ל-20 דקות.

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים בגודלם, יוצרים 8 כדורים מהבצק ומניחים בתוך תבנית מאפינס משומנת. מכסים במגבת ומתפיחים את הלחמניות עד שהן מכפילות את נפחן (כשעה וחצי בגלל כמות השומן הגבוהה בבצק).

מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה, מפזרים מעליהן מעט אבקת סוכר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-25 דקות עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים לקירור על גבי רשת צינון כ-45 דקות.

טיפ: הבצק צריך להיות רך וגמיש, לכן יש להוסיף את החלב בהדרגה כדי שלא ייווצר בצק דביק ולא נוח לעבודה.