מאפה פילאס בשכבות

צלם: כפיר חרבי
צלם: כפיר חרבי

סוג של מאפה בורקס, עם שכבות רכות ונימוחות של בצק שנמס בפה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לתבנית בגודל 25X30 ס"מ:

1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס
250 גרם גבינה לבנה 9%
300 גרם גבינת פטה, מגוררת

למלית:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1 גביע (200 גרם) יוגורט
3 ביצים
מלח, פלפל שחור
4 כפות שומשום

אופן ההכנה:

1. מניחים על תחתית תבנית האפייה שכבת בצק, מורחים עליה מעט גבינה לבנה ומפזרים מעט גבינת פטה. חוזרים על הפעולות עם עוד 4-3 שכבות בצק. חותכים את המאפה לריבועים.

2. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית מלבד השומשום עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים את המלית על המאפה כך שכולו יכוסה והבלילה תחדור גם לצדדיו. מפזרים מעל את השומשום ואופים במשך 60 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהמאפה מזהיב.
מגישים חם עם סלט ירקות וזיתים.