מאפה טונה

מאפה פיקנטי במילוי טונה בטעמים | צלם: יח"צ סטארקיסט
מאפה פיקנטי במילוי טונה בטעמים | צלם: יח"צ סטארקיסט

מתכון למאפה במילוי טונה, ביצה ופטריות של השף בני סיידא שמתאים לארוחת בוקר מפנקת. ויש גם מתכון מנצח לסלט

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

600 גרם בצק עלים מרודד דק (פילאס תורכי)
למלית:
1 קופסא נתחי טונה  בעישון טבעי, מסוננת (160 גרם)
1 קופסא נתחי טונה עם פלפל חריף או עם לימון, מסוננת (160 גרם)
1/3 כוס שמן זית
1 בצל סגול, קצוץ דק מאוד
4 שיני שום קצוצות
1/2 1 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות
1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
מלח, פלפל שחור גרוס
1 עגבנייה קצוצה דק
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, עירית, טימין, פטרוזיליה )
2 ביצים קשות, קצוצות
לציפוי:
1 ביצה טרופה
לסלט:
5 עגבניות קצוצות דק וסחוטות ממיץ
1 בצל סגול, קצוץ דק
6 שיני שום פרוסות
1/2 פלפל חריף נקי מגרעינים וקצוץ
חופן עלי רוקט קצוצים גס
מלח לפי הטעם
2 כפות חומץ בלסמי
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

להכנת המלית:
1.מחממים במחבת גדולה שמן זית. מוסיפים את הבצל, השום, הפלפלים והזוקיני ומטגנים תוך כדי בחישה 10 דקות.
2.מוסיפים את הפטריות, והעגבנייה ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים עוד 10 דקות, מסירים מהלהבה, מצננים ומעבירים לקערה.
3.מפוררים את שני סוגי הטונה. מוסיפים לקערה את הטונה, עשבי התיבול והביצים הקשות, מערבבים טועמים ומשפרים תיבול.
להכנת המאפה:

1.מחממים תנור לחום גבוה ( 200 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2.פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים ל- 12 ריבועים שווים.
3.מניחים במרכז כל ריבוע מעט מהמלית, אוספים את שולי הבצק מעל המלית ומהדקים לצרור.
4.מניחים את כל הצרורות בתבנית האפייה.
5.מברישים את הצרורות בביצה טרופה ואופים בתנור כ- 25 דקות עד להזהבה.
6.מגישים חם עם סלט.