מאפה קפרזה

מאפה איטלקי עם ניחוח נפלא מארבעה מרכיבים בלבד: השילוש האיטלקי הקדוש של מוצרלה, עגבנייה ובזיליקום בתוספת פרוסות בגט. לא צריך יותר מזה

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, חלבי

סלט הקפרזה הקלאסי מורכב מהשילוש האיטלקי הקדוש של מוצרלה, עגבנייה ובזיליקום – צבעי הדגל האיטלקי וחומרי גלם יסודיים במטבח של ארץ המגף. אפשר בקלות להפוך אותו למאפה אם מוסיפים לו "גלגל רביעי" – פרוסות בגט. המראה המרשים אינו מסגיר את קלות ההכנה.

מצרכים:

10 מנות אישיות:

  • 20-25 עגבניות בינוניות מוצקות
  • 2 גלילי גבינת מוצרלה
  • 1 בגט, פרוס לפרוסות דקות
  • 10 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • חופן עלי מיקרו-בזיליקום (או עלי בזיליקום, קצוצים)

 

כלי עזר:

  • 10 תבניות חסינות אש, לא גבוהות (רצוי בגובה של כ-3 ס"מ) בקוטר 13 ס"מ

 

אופן ההכנה:

1. חותכים מעט את בסיס העגבניות ופורסים כל עגבנייה לכ-5 פרוסות. פורסים את גלילי הגבינה לפרוסות.

2. מסדרים את פרוסות העגבניות סביב כל אחת מהתבניות. מסדרים בין כל פרוסת עגבנייה פרוסת גבינה ופרוסת בגט ומשטחים מעט את הפרוסות – כמו קלפים.

3. מטפטפים על כל תבנית 1 כף שמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות עד שהמאפה מזהיב מלמעלה.

4. מוציאים את התבניות מהתנור, מפזרים מעט מלח גס ומקשטים בעלי מיקרו בזיליקום (או בזיליקום). מגישים חם.

כלים: ליאורה קרן אוסף פרטי | איקאה | Golf&co