מאפה קפרזה
מאפה איטלקי עם ניחוח נפלא מארבעה מרכיבים בלבד: השילוש האיטלקי הקדוש של מוצרלה, עגבנייה ובזיליקום בתוספת פרוסות בגט. לא צריך יותר מזה
כשר, קל, מהיר, חלבי
סלט הקפרזה הקלאסי מורכב מהשילוש האיטלקי הקדוש של מוצרלה, עגבנייה ובזיליקום – צבעי הדגל האיטלקי וחומרי גלם יסודיים במטבח של ארץ המגף. אפשר בקלות להפוך אותו למאפה אם מוסיפים לו "גלגל רביעי" – פרוסות בגט. המראה המרשים אינו מסגיר את קלות ההכנה.
מצרכים:
10 מנות אישיות:
- 20-25 עגבניות בינוניות מוצקות
- 2 גלילי גבינת מוצרלה
- 1 בגט, פרוס לפרוסות דקות
- 10 כפות שמן זית
- מלח גס
- חופן עלי מיקרו-בזיליקום (או עלי בזיליקום, קצוצים)
כלי עזר:
- 10 תבניות חסינות אש, לא גבוהות (רצוי בגובה של כ-3 ס"מ) בקוטר 13 ס"מ
אופן ההכנה:
1. חותכים מעט את בסיס העגבניות ופורסים כל עגבנייה לכ-5 פרוסות. פורסים את גלילי הגבינה לפרוסות.
2. מסדרים את פרוסות העגבניות סביב כל אחת מהתבניות. מסדרים בין כל פרוסת עגבנייה פרוסת גבינה ופרוסת בגט ומשטחים מעט את הפרוסות – כמו קלפים.
3. מטפטפים על כל תבנית 1 כף שמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות עד שהמאפה מזהיב מלמעלה.
4. מוציאים את התבניות מהתנור, מפזרים מעט מלח גס ומקשטים בעלי מיקרו בזיליקום (או בזיליקום). מגישים חם.
כלים: ליאורה קרן אוסף פרטי | איקאה | Golf&co