מאפה תפוחים וקרם שקדים

אין כמו ניחוח של מאפה תפוחים. קבלו מתכון מיוחד למאפה תפוחים וקרם שקדים של מסעדת כרמא

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-8 מנות:

לבצק:
750 גרם קמח לבן
300 מ"ל מים קרים
כף שמן
כף שמרים יבשים
1/3 כוס קרח כתוש
כף מלח
מעט קמח ללישה

לקרם:
200 גרם שקדים מולבנים, קלויים וטחונים דק
200 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר
חלבון מביצה אחת

למלית:
1 ק"ג תפוחים ירוקים
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון עם וו לישה מערבלים את הקמח עם הסוכר והשמרים על מנת לאוורר אותו. מוסיפים בזה אחר זה את השמן, המים, הקרח ולבסוף את המלח בהדרגה ומוסיפים ללוש במשך כ-20 דקות. הקרח ישמור על יציבות הבצק.
2. על גבי משטח מקומח לשים את הבצק בידיים, יוצרים כדור ומניחים מכוסה במגבת לחה למשך כ-3 שעות.
3. למלית: קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות. מאדים במחבת עם החמאה והסוכר, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מצננים.
4. לקרם: מערבלים את המרכיבים לקבלת קרם אוורירי ואחיד.
5. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות).
6. חוזרים על פעולת הלישה ומחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים. משטחים אותם באמצעות מערוך לעיגולים בקוטר 18 ס"מ.
7. אופים במשך כ-4 דקות, על מנת שהבצק יתייצב. יוצקים מעט מהקרם, מניחים מעליו את התפוחים המאודים וסוגרים לצורת מעטפה.
8. אופים במשך כ-10 דקות או עד שהמאפה מזהיב. מגישים עם אבקת סוכר.