מאפה ממולא גבינה ותרד

צלם: אפיק גבאי | סטיילינג: שרון טמיר
צלם: אפיק גבאי | סטיילינג: שרון טמיר

אפשר לקנות מאפים כמו בורקס – ואפשר גם להכין אותם בבית. לפניכם מתכון נפלא למאפים ממולאים גבינה ותרד

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-24 מאפים קטנים:

לבצק:
100 גרם גבינת צ'דר עזים, מגוררת
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%
1 כפית שטוחה מלח
200 גרם חמאה, רכה
3- ½3 כוסות (500-420 גרם) קמח תופח

למלית:
1 כוס תרד, מאודה וקצוץ
100 גרם גבינת גאודה, מגוררת
100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
100 גרם גבינת ברי, חתוכה לקוביות
מלח, פלפל שחור

לציפוי:
1 ביצה, טרופה

אופן ההכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק עד קבלת בצק אחיד. מחלקים לשני כדורים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

2. מרדדים כל כדור למלבן על משטח מקומח. מפזרים בנדיבות מהתרד ומהגבינות ומתבלים במלח ובפלפל. מגלגלים כל מלבן לאורכו לגליל, מהדקים היטב את השוליים וחותכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ.

3. מניחים את הפרוסות בתבנית מרודפת בנייר אפייה. מברישים את הפרוסות בביצה טרופה ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות, עד שהמאפים משחימים.