מאפינס חביתה

נמאס לכם מסתם חביתה עם תוספות? נסו אותה בגרסת המאפינס. מתכון מרענן לארוחה קלילה

88 שיתופים | 132 צפיות

כדאי לדעת: המאפינס תופחים מאוד בזמן האפייה וחוזרים לגודלם המקורי אחרי כמה דקות. מומלץ להשתמש בתבניות מאפינס מסיליקון.

החומרים ל-12 מאפינס

  • 1 פלפל אדום, קצוץ דק
  • 1 פלפל ירוק, קצוץ דק
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק
  • 8 ביצים
  • 8 כפות יוגורט
  • 6 כפות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 6 כפות גבינת אמנטל או קשקבל, מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הפלפלים במעט שמן זית עד הזהבה, מסירים מהאש, מניחים בקערה ומקררים.

2. מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים וטורפים היטב במזלג. משמנים את תבנית המאפינס וממלאים את השקעים בבלילה כמעט עד שפתם.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 -30 דקות עד שהמאפינס משחימים מעט בשוליים העליונים.

מגישים עם מעט יוגורט ובצל ירוק קצוץ.