מאפינס נקטרינות
מאפינס על בסיס נקטרינה ושמנת נשמע לכם טוב? ובכן, גם לנו. קבלו מתכון למאפינס קיצי במיוחד
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-36 מאפינס קטנים:
- 100 גרם חמאה רכה
- 3 כפות שמן קנולה
- 300 גרם סוכר דק
- 4 ביצים
- ½1 כוסות (220 גרם) קמח תופח
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת חמוצה
- 2 נקטרינות, חתוכות לקוביות קטנות
- רצועות נקטרינה או פרוסות שקדים, לקישוט
- אבקת סוכר, להגשה
אופן ההכנה:
- מערבלים במערבל מזון את החמאה, השמן, הסוכר והביצים עד קבלת קרם אחיד.
- מוסיפים את הקמח, תמצית הווניל והשמנת החמוצה וממשיכים לערבל עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות הנקטרינות ומערבבים בזהירות.
- משמנים תבניות שקעים קטנים (בקוטר 4-3 ס"מ) וממלאים כל שקע עד 3/4 מהגובה. נועצים בכל שקע רצועת נקטרינה או פרוסות שקדים. אופים כחצי שעה או עד שהעוגות מזהיבות וקפיציות למגע. לפני ההגשה מפזרים על המאפינס אבקת סוכר.