מדריך לבחירת יין

מדריך לבחירת יין | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock
מדריך לבחירת יין | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock

איזה סוג יין מתאים למנה עיקרית, איזה עדיף להגיש דווקא בקינוח, איך בוחרים כוס שתתאים לכל סוג וכל מה שחשוב לדעת על יינות רגע לפני שמתחיל החג. המדריך המלא

88 שיתופים | 132 צפיות

איך לבחור יין ?

ממש כמו בארוחה עצמה, בה מתחילים מהמנות הקלות ומתקדמים למנות הכבדות, כך גם עם היין. מתחילים מהקל אל הכבד.
להתאמה יש כלל פשוט: האוכל צריך להדגיש את המאפיינים של היין והיין צריך להשלים את האוכל, מבלי להאפיל אחד על השני.

יינות לבנים– לליווי מנות ראשונות ומנות דגים.
יינות לבנים ארומאטיים (לדוגמה: שרדונה) מתאימים לליווי מנות של דגים קרים, ירקות ומאפים.
יינות לבנים חצי יבשים/ יבשים– מומלץ לשדך לסלטים.
יינות לבנים חצי יבשים- לליווי הקינוחים.

יינות אדומים – לליווי מנות עיקריות, מנות בשריות עשירות בטעמים וכד'.
יינות אדומים צעירים/ איטלקיים- לליווי ירקות ותוספות.
יינות אדומים כבדים ועשירים (לדוגמה: קברנה סוביניון וסירה) / בלנדים– מנה עיקרית.

איך בוחרים כוס יין?

1. מומלץ לרכוש כוס שקופה וצלולה עשויה מזכוכית עדינה ובעלת נפח גדול.
2. לשתיית יין לבן – להצטייד בכוס בעלת נפח קטן יותר, אך עם רגלית ארוכה. יין לבן מגישים קר, לכן אוחזים את הכוס ברגל.
3. לשתיית יין אדום– רצוי לרכוש כוס בעלת נפח גדול יותר, עם רגלית קצרה. הדבר מאפשר ליין "לנשום" ולשחרר את הארומה וטעמים שבו.
4. לשתיית שמפנייה – כוס רחבה ופתוחה או כפי שנהוג כיום, כוס גבוהה וארוכה המאפשרת שמירה טובה של בועות המשקה.
5. לשתיית ברנדי, כדאי כוס עם פתח גביע קטן ורגלית קצרה מאוד. אוחזים את הכוס כך שכף היד עוטפת את הכוס ומחממת את הברנדי.

איך מוזגים ושותים את היין?

1. כמות יין למזיגה היא חצי כוס עד שלושת רבעי הכוס.
2. מומלץ לקרר יין אדום כחצי שעה לפני הגשתו, בטמפרטורה של כ- 17 מעלות.
3. יש למזוג היין כמה דקות בטרם הגשתו.
4. לטעימת היין שלושה שלבים: התבוננות (צבע, סמיכות), הרחה (ארומה, בוקה) ולבסוף טעימה.

איך מאחסנים יין?

1. יש לאחסן בקבוק יין בשכיבה במקום קריר ואפל. אחסון היין בעמידה עלול לגרום לפקק השעם להתייבש, להקשות על החליצה או לפגוע באיכות היין.
2. מומלץ לרכוש מקרר יין ולאחסן בו את היין. האקלים הישראלי אינו מאפשר שמירה על יין לאורך שנים.
3. בקבוק יין שנפתח ועשו בו שימוש, יש לאחסן בעמידה ובקירור, כדי לשמור על איכותו.

הטיפים באדיבות טל רז, מנכ"ל רשת ג'נטלמן