מדריך להכנת ארטיקים בבית

צלם: אסף רונן | סטיילינג: ענת רן
צלם: אסף רונן | סטיילינג: ענת רן

החום: כבד ומעיק. המטרה: צינון מהיר ומתוק. האמצעי: ארטיקים קפואים, צבעוניים ומקוריים. קבלו מתכונים מפתיעים לילדים ולמבוגרים. הארט של הארטיק

88 שיתופים | 132 צפיות

אם חשבתם על ארטיק לימון מהמכולת השכונתית, חשבו שוב. אולי בראש שלנו ארטיקים מתחברים לצהלות ילדים בחוף הים, אבל הם יכולים להיות מנה של עונג קפוא על מקל גם למבוגרים, וכמה מהם אפילו רק למבוגרים. צריך פשוט לדעת מה להקפיא.

פירות הקיץ מספקים שלל אפשרויות לשילובים טעימים, צבעוניים, מפנקים ומרעננים, אז מה הגיוני יותר מלהקפיא אותם? אם מדובר במפגש חברים או ברביצה זוגית מול הטלוויזיה, ארטיקים צבעוניים ומיוחדים יהפכו כל ערב לאירוע קוקטייל על מקל. במקום עוד סיבוב של יין או בירה נסו את הארטיקים האלכוהוליים. ההתמכרות כבר בפנים.

ארטיק, קרטיב, אלכוהול, בננה

הנה כמה קומבינציות בסיסיות שיאפשרו לכם לשחק עם גרסאות שונות כיד הדמיון:

ארטיקים על בסיס יוגורט: המסה הבסיסית היא יוגורט מעורבב בחלב (ומעט סוכר או דבש אם רוצים), בתוספת פירות מרוסקים או חתוכים לקוביות.

ארטיקים על בסיס נוזל: הבסיס הוא מיץ פרי או סירופ סוכר ביחס של 2:1 (1 סוכר, 2 מים) או שילוב של השניים. את הסירופ אפשר לתבל בזמן הבישול בעשבי תבלין שונים, בקליפת לימון, בג'ינג'ר או בקינמון. לבסיס הנוזלי אפשר להוסיף פירות.

ארטיקים על בסיס פרי מרוסק: הבסיס הוא פרי מרוסק מעורבב בסירופ סוכר ביחס של 2:1. גם כאן אפשר כמובן לתבל את הסירופ.

ארטיקים אלכוהוליים: הן לארטיקים על בסיס נוזל הן לארטיקים על בסיס פרי מרוסק אפשר להוסיף אלכוהול. שימו לב שאלכוהול מעכב קפיאה, ושימוש במשקאות בעלי אחוז אלכוהול גבוה מדי לא יאפשר לארטיקים לקפוא. אם ברצונכם להוסיף משקה אלכוהולי (כמו וודקה) לארטיק, התייחסו אליו כאל תבלין בלבד והשתמשו בו במידה. המתקה ותיבול בטמפרטורה נמוכה מקהה טעמים. לכן כדאי להמתיק ולתבל את הארטיקים מעט יותר ממה שנדמה לכם שצריך.

שוברים את הקרח

במתכונים שלפניכם לא מצוין מספר המנות למתכון (למעט אחד) משום שאפשר להכין את הארטיקים בסוגים שונים של תבניות ובגדלים שונים. בתבניות ארטיק בגודל סטנדרטי יתקבלו 6-8 ארטיקים, אבל אפשר להקפיא את הארטיקים גם בכוסות קטנות או גדולות, בתבניות מיני, בתבניות סיליקון יפות ומעוצבות או בתבניות פשוטות שיש בכל מרכול.

את השאריות שייוותרו לכם אחרי המזיגה לתבניות תוכלו לנצל ליצירת ארטיקים בשילובים שונים. מוזגים את השאריות לתבניות כך שבכל תבנית שכבה דקה ומקפיאים. אחרי התייצבות ראשונית אפשר להוסיף שכבה נוספת משאריות של סוג ארטיק אחר, וכך ליצור ארטיקים צבעוניים בשכבות. אפשר ליצור שכבות ביניים מתערובת של יוגורט, מעט חלב ומעט סוכר וממיצים של פירות. את המקלות יש להוסיף עם השכבה השלישית. כשהשכבה השנייה יציבה דיה אך אינה קפואה לחלוטין פשוט נועצים בה את המקל.

אם אתם מקפיאים את הארטיקים בכוסות או אינכם רוצים להשתמש במכסים ובמקלות שמגיעים עם התבניות, בוודאי שאלתם את עצמכם איך גורמים למקל להישאר ניצב וישר. הטריק פשוט: מכסים את הכוס או התבנית ברדיד אלומיניום, מחוררים בסכין חדה חור קטן במרכז הארטיק ונועצים דרכו את המקל.

אפשרות נוספת היא להקפיא את הארטיקים במשך שעה-שעתיים עד שהתערובת יציבה דיה כדי להחזיק את המקל כשהוא ניצב וישר. שיטה זו מחייבת תשומת לב כדי לא להחמיץ את הרגע הנכון. אפשר להשתמש במקלות רגילים שקונים בשקלים אחדים בחנויות יצירה (אין להשתמש במקלות צבועים!), או להיות יצירתיים מעט יותר ולהשתמש בענפים שונים, כמו ענפי לימון או ענפי לואיזה.

כשמגיע הזמן לשחרר את הארטיקים מהתבנית, כדאי לשטוף את צדה החיצוני של התבנית מתחת לזרם מים. כעבור כמה שניות ישתחררו הארטיקים בקלות. לא כדאי להוציא את הארטיקים מהמקפיא ולהשאירם בחוץ במשך כמה דקות משום שאז אמנם הם ישתחררו בקלות מהתבנית, אך יתחילו להימס במהירות ויהיו יציבים פחות ומטפטפים יותר. כל מה שנשאר לכם לעשות עכשיו הוא לבחור טעם ולפנות מקום במקפיא.

מתכונים לארטיקים שתוכלו להכין בבית:

* למתכון לארטיק פירות יער חמצמץ הקליקו כאן>>

* למתכון לארטיק יוגורט ופירות יער הקליקו כאן>>

* למתכון לארטיק פירות אדומים עם יין לבן הקליקו כאן>>

* למתכון לארטיק מלון, מלפפון, נענע ואבטיח הקליקו כאן>>

* למתכון לארטיק אורז עם חלב קוקוס ומנגו הקליקו כאן>>

* למתכון לארטיק פירות קפואים בניחוח נענע ולימון הקליקו כאן>>

* למתכון לארטיק בירה, אפרסק וג'ינג'ר הקליקו כאן>>