מתכון לעוף בלימון כבוש

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

מוסיפים לימון כבוש לעוף שהופך אותו ברגע למיוחד וטעים יותר

88 שיתופים | 132 צפיות

קל, כשר, בשרי

החומרים ל-6 מנות:

  • 250 גר' לימון כבוש
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות סויה
  • 12 שוקי עוף קטנות
  • 1 כף מלח גס
  • 1/2 כוס צימוקים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את תוכן צנצנת הלימונים הכבושים עם המים והסויה. מוסיפים את שוקי העוף, מערבבים היטב ומשאירים לספיגת הטעמים לכשעתיים.

2. מסדרים את השוקיים בתבנית אפייה. מפזרים מעל את תערובת הלימונים, מפזרים את המלח הגס, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות. לאחר כ-25 דקות מסירים את הכיסוי, מרטיבים את השוקיים ברוטב שהצטבר בתחתית, מוסיפים את הצימוקים, מכסים שוב את התבנית וממשיכים לאפות. ב-5 הדקות האחרונות מסירים את הכיסוי ואופים עד שהשוקיים משחימות.

מגישים: עוטפים כל עצם שוק ברדיד אלומיניום, כמו פעם, כדי שיהיה קל לאכול בידיים.

.