וישיסואז קוקוס

וישיסואז קוקוס | צילום: בועז לביא
וישיסואז קוקוס | צילום: בועז לביא

מרק וישיסואז צרפתי מרענן, שמקבל תפנית מעניינת בעזרת קוקוס קרמי מתקתק. מתכון פשוט, ללא מוצרי חלב ועשיר בטעמים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

"וישיסואז הוא מרק צרפתי קלאסי המכיל כרשה ותפוחי אדמה. לרוב חמאה, חלב ושמנת מצטרפים אליו להענקת קרמיות, אבל בעיניי מוצרי קוקוס עושים כאן עבודה אפילו יותר טובה מאלו החלביים. אל תוותרו על התוספת, היא מוסיפה מרקם כיפי למרק החלק".

עוד מתכונים של עז תלם שיגרמו לכן להודות על קיומו של הקוקוס:
המדריך השלם קוקוס: זנים, טיפים ועובדות שכיף לדעת
בטטה אפויה עם קוקוס וצ'ילי
קציצות הודו ברוטב קוקוס ותבלינים
בראוניז שוקולד, קוקוס ושקדים

 

החומרים ל-4-5 מנות |   קל |   פרווה |  טבעוני

למרק

3 כפות שמן קוקוס
2 כרשות בינוניות (החלק הירוק והלבן) קצוצות דק
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
3 כוסות מים
מלח, פלפל שחור
1/2 פחית (200 מ"ל) קרם קוקוס

לתוספת

1 כף שמן קוקוס
1/2 כרשה בינונית פרוסה לטבעות
חופן שבבי קוקוס גדולים
קורט מלח

אופן ההכנה

למרק

1. מחממים את שמן הקוקוס בסיר, מוסיפים את הכרשות ומטגנים על אש בינונית־גדולה תוך כדי ערבוב במשך 5־7 דקות או עד שהן שקופות.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה והמים (הירקות צריכים להיות מכוסים בנוזלים), מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים.

3. מקטינים את האש, מכסים ומבשלים במשך 30־40 דקות, עד שהירקות רכים.

4. טוחנים בעזרת בלנדר מוט ידני עד קבלת מרקם חלק. תוך כדי הטחינה מוסיפים את קרם הקוקוס.

5. מתקנים תיבול ואם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים.

לתוספת

1. מחממים את שמן הקוקוס במחבת, מוסיפים את הכרשה ומטגנים במשך 3־4 דקות תוך כדי ערבוב או עד שהיא מעט שקופה.

2. מוסיפים את שבבי הקוקוס, מקפיצים במשך דקה ומתבלים במלח.

3. מוזגים את המרק לקערות ומניחים בכל קערה מעט מהתוספת.

וישיסואז קוקוס | צילום: בועז לביא
וישיסואז קוקוס | צילום: בועז לביא

 

כתיבה, מתכונים והכנה עֹז תלם | צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל
מוצרי הקוקוס באדיבות jammoka, המייבאים לארץ מוצרי קוקוס אורגניים ללא תוספים.