קובה סינייה מפטריות ועדשים

קובה סינייה מפטריות ועדשים | צילום: בועז לביא
קובה סינייה מפטריות ועדשים | צילום: בועז לביא

מתכון טבעוני מעולה שיעבוד גם על קרניבורים מושבעים של סינייה שהופך לקובה מבורגול אפוי וטלה שמפנה את מקומו לפטריות בשרניות. מנה עשירה עם טעמים ממכרים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הסינייה היא מנה מהמטבח הערבי שבה צולים בשר עם טחינה בתבנית עגולה שהעניקה למנה את שמה. הקובה סינייה היא הגרסה הפחות מפורסמת ובה מעטה פריך של בורגול מחליף את הטחינה (שאפשר להגיש בצד). כאן הפטריות מחליפות את הבשר, חוברות לעדשים, תבלינים ובצל מטוגן, ואפילו קרניבורים יסכימו שלמנה יש טעם בשרי מובהק.

החומרים ל- 6־8 מנות | קל | פרווה | טבעוני

½1 כוסות בורגול בינוני
1 כף שמן זית
3/4 כוס עדשים שחורות שטופות
1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
1 סלסילה פטריות קצוצות גס
2 פטריות פורטבלו גדולות קצוצות גס
1/3 כפית כמון טחון
1/3 כפית קינמון טחון
מלח

אופן ההכנה

1. מניחים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים עד גובה 4 ס"מ מעל הגרגירים.

2. משרים כשעה, מסננים, סוחטים היטב ומתבלים במעט מלח.

3. מרתיחים את העדשים בסיר עם ½2 כוסות מים ומבשלים על אש בינונית־נמוכה במשך 25 דקות או עד שהעדשים רכות וכמעט כל המים מתאדים.

4. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.

5. מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומטגנים על אש גדולה במשך 3־4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שכל הנוזלים מתאדים.

6. מכבים את האש ומחכים עד שהעדשים מוכנות.

7. מעבירים את העדשים אל הפטריות ומערבבים היטב.

8. טועמים ומתקנים תיבול. אם המילוי יבש אפשר להוסיף מעט מים רותחים.

הרכבת הסינייה

1. משטחים את תערובת הפטריות והעדשים בתבנית בקוטר 24 ס"מ.

2. משטחים מעל את הבורגול ומזלפים מעט שמן זית.

3. אופים את הסינייה במשך 20־15 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, עד שהבורגול מזהיב.

4. מגישים מיד, רצוי עם טחינה ביתית וסלט קצוץ.

קובה סינייה מפטריות ועדשים | צילום: בועז לביא
קובה סינייה מפטריות ועדשים | צילום: בועז לביא

 

לעוד מתכונים עשירים בפטריות

מרק פטריות תאילנדי
פסטה ברוטב פטריות ויין לבן
המדריך של עז תלם לפטריות