קובה סינייה מפטריות ועדשים
מתכון טבעוני מעולה שיעבוד גם על קרניבורים מושבעים של סינייה שהופך לקובה מבורגול אפוי וטלה שמפנה את מקומו לפטריות בשרניות. מנה עשירה עם טעמים ממכרים
הסינייה היא מנה מהמטבח הערבי שבה צולים בשר עם טחינה בתבנית עגולה שהעניקה למנה את שמה. הקובה סינייה היא הגרסה הפחות מפורסמת ובה מעטה פריך של בורגול מחליף את הטחינה (שאפשר להגיש בצד). כאן הפטריות מחליפות את הבשר, חוברות לעדשים, תבלינים ובצל מטוגן, ואפילו קרניבורים יסכימו שלמנה יש טעם בשרי מובהק.
החומרים ל- 6־8 מנות | קל | פרווה | טבעוני
½1 כוסות בורגול בינוני
1 כף שמן זית
3/4 כוס עדשים שחורות שטופות
1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
1 סלסילה פטריות קצוצות גס
2 פטריות פורטבלו גדולות קצוצות גס
1/3 כפית כמון טחון
1/3 כפית קינמון טחון
מלח
אופן ההכנה
1. מניחים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים עד גובה 4 ס"מ מעל הגרגירים.
2. משרים כשעה, מסננים, סוחטים היטב ומתבלים במעט מלח.
3. מרתיחים את העדשים בסיר עם ½2 כוסות מים ומבשלים על אש בינונית־נמוכה במשך 25 דקות או עד שהעדשים רכות וכמעט כל המים מתאדים.
4. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
5. מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומטגנים על אש גדולה במשך 3־4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שכל הנוזלים מתאדים.
6. מכבים את האש ומחכים עד שהעדשים מוכנות.
7. מעבירים את העדשים אל הפטריות ומערבבים היטב.
8. טועמים ומתקנים תיבול. אם המילוי יבש אפשר להוסיף מעט מים רותחים.
הרכבת הסינייה
1. משטחים את תערובת הפטריות והעדשים בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
2. משטחים מעל את הבורגול ומזלפים מעט שמן זית.
3. אופים את הסינייה במשך 20־15 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, עד שהבורגול מזהיב.
4. מגישים מיד, רצוי עם טחינה ביתית וסלט קצוץ.
לעוד מתכונים עשירים בפטריות
מרק פטריות תאילנדי
פסטה ברוטב פטריות ויין לבן
המדריך של עז תלם לפטריות