תבשיל שעועית אזוקי ופטריות

תבשיל שעועית אזוקי ופטריות | צילום: נעם נכון
תבשיל שעועית אזוקי ופטריות | צילום: נעם נכון

קבלו את הכוכבת החדשה במטבח: שעועית האזוקי. הנה מתכון טעים ובריא לתבשיל של שעועית אזוקי ופטריות מוקפצות

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

2 כוסות שעועית אזוקי, שהושרתה 8-12 שעות בקערה עם מים

סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות עבה

4 קישואים, פרוסים

בצל לבן, חתוך לרצועות

6 שיני שום, פרוסות

1/4 צרור כוסברה

1/4 צרור פטרוזיליה

2 כפות רוטב סויה

מלח, פלפל

כף כמון

כף פפריקה מתוקה או חריפה

אופן ההכנה:

1. בסיר עם מים מבשלים את השעועית עם כף כמון וכף פפריקה מתוקה. כשמתרככת אחרי כ-20 דקות מורידים מהאש ומסננים.

2. בווק או מחבת גדולה מטגנים בצל לבן. מוסיפים קישואים, שום פרוס ופטריות. אחרי 7-10 דקות מוסיפים שעועית, מלח, פלפל וסויה. מקפיצים עוד 5 דקות.

3. מכבים את האש, מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה ומערבבים.

 

הילה וידבסקי, נטורפתית מוסמכת, משלבת ייעוץ תזונתי וליווי אישי וכן אספקת מנות בריאות.  http://www.libriut.co.il/