עוגת שוקולד ושמן זית

עוגת שוקולד ושמן זית | צילום: נגה אדמית
עוגת שוקולד ושמן זית | צילום: נגה אדמית

במטבח כמו באמנות, אין דבר כזה שאין דבר כזה. והפעם: עוגת שוקולד ושמן זית בהשראת המטבח האיטלקי. קבלו מתכון לעוגה עשירה ועסיסית ללא גלוטן ולקטוז שמתאימה לפסח אבל תרצו להכין אותה כל השנה

88 שיתופים | 132 צפיות

את העוגה הזאת, שהיא בהשראת המטבח האיטלקי, ראיתי בתוכנית של נייג'לה לוסון והייתי חייבת לטעום אותה. העוגה קלה להכנה ועשירה באבקת שקדים ושמן זית, ועל כן היא עסיסית, נימוחה, עשירה ומיוחדת.

היא מתאימה לכולם – רגישים לגלוטן ולקטוז, שומרי כשרות והיא גם כשרה לפסח. היא אמנם נאפית בתבנית קטנה אבל יוצאות ממנה לפחות 10 פרוסות.

החומרים:

לבלילה: תבנית בקוטר 20 ס"מ

לחמם תנור ל 170 מעלות

150 מ"ל שמן זית

1 כוס סוכר (200 גרם)

3 ביצים

1/2 כוס קקאו (50 גרם)

125 מ"ל מים רותחים

כמה טיפות תמצית וניל או קפה

1/2 1 כוסות אבקת שקדים (150 גרם)

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה, אוורירית ובהירה.

בקערה אחרת, מערבבים את הקקאו והמים הרותחים עד שאין גושים. מניחים בצד.

מערבבים את קמח השקדים, סודה לשתייה ומלח.

כשתערובת הביצים מוכנה מזלפים בזרם דק את השמן וממשיכים להקציף עד שהתערובת במרקם של מוס.

מוסיפים את תערובת הקקאו ומערבלים עד לאחידות.

מנמיכים מהירות ומוסיפים את תערובת השקדים. מערבלים במהירות נמוכה עד להטמעה של השקדים.

בעזרת לקקן מוודאים שלא נישארו שאריות של השקדים.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 170 מעולת בין 45-50 דקות עד שהעוגה יציבה.

מצננים ומפדרים בקקאו או אבקת סוכר.

 

לבלוג ריח של בית