הזוג השובב: אפרטיבו ופיש סלט

אפרטיבו ופיש סלט | צילום: בן יוסטר
אפרטיבו ופיש סלט | צילום: בן יוסטר

סלט דג לבן פרשי, עשיר פירות הדר ונגיעות פיקנטיות רעננות, מלווה על ידי קוקטייל אפרטיבו מריר-מתוק. שידוך מוצלח שיעשה לכם ערב כיפי וקליל

 

אפרטיבו

החומרים לקוקטייל אחד

30 מ”ל גליאנו אפרטיבו
20 מ”ל היימנס לונדון דריי
20 מ”ל רוטן פסיפלורה
20 מ”ל מיץ לימון
20 מ”ל מיץ אשכולית אדומה

לקישוט
פלח תפוז
פלח אשכולית אדומה

אופן ההכנה

1. מוזגים את כל החומרים לשייקר, ממלאים את השייקר בקרח ומשקשקים היטב.

2. מסננים את הנוזלים לכוס נמוכה מלאה בקרח ומקשטים בפלחי תפוז ואשכולית אדומה.

גליאנו אפרטיבו | צילום: בן יוסטר
גליאנו אפרטיבו | צילום: בן יוסטר

 

פיש סלט

החומרים ל–2 מנות

100 גר’ פילה בס/דניס חתוך לקוביות
1 אשכולית אדומה (קלופה ללא החלק הלבן, חתוכה לפילטים)
½ כוס “בשר” של פומלה מפורקת
1 מלפפון פרוס ללא ליבה
10 עלי כוסברה
10 עלי נענע
6 עלי בזיליקום
¼ צ’ילי אדום קצוץ
1 שאלוט פרוס דק
קמח לציפוי הדג
שמן לטיגון.

לרוטב
מערבבים בקערה ½ כוס פיש סוס
½ כוס מים
2 כפות סוכר דקלים מגורר
1 שן שום קצוצה
מיץ מ–2 לימונים/ליים.

אופן ההכנה

1. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

2. מקמחים את הדג ומטגנים בשמן החם עד להזהבה.

3. מוציאים את הדג לקערת ערבוב, מוסיפים במהירות את יתר החומרים ומתבלים בחצי מכמות הרוטב (או יותר, אם רוצים).

4. מערבבים ומגישים מיד.

אפרטיבו ופיש סלט | צילום: בן יוסטר
אפרטיבו ופיש סלט | צילום: בן יוסטר

 

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל | קוקטיילים דניאל קיסלסי, הכרם 
מתכונים שף משה בדישי, מינה טומיי
בשיתוף הכרם ומינה טומיי

לעוד מתכונים שעושים זיווג מוצלח בין המנה לדרינק:

הנוסטלגים: אמרטו סאוור ונאמס וייטנאמי
המהודרים: שרטרז מי וטנדורי פיש
ההרפתקנים: קואנטרוריטה וסביצ’ה
המתוחכמים: רמי סייד קאר וביף פפר קמבודי
הנועזים: מידורי בלאסט וטאטאקי סינטה