להתאהב בסמות'יס

סמות'י שכבות | צילום: גל בן זאב
סמות'י שכבות | צילום: גל בן זאב

הסמות'יס העשירים הם בדיוק הרפואה הטובה והטעימה לעונה הקרה. חוץ מזה הם מצטלמים נהדר ויוסיפו לכם טאץ' עיצובי מפתה לחשבון האינסטגרם

88 שיתופים | 132 צפיות

 

עזבו את החיסון נגד שפעת והכינו את גופכם לחורף עם סמות'יס עשירים שמאפשרים לשלב בתזונה שפע של עלים ירוקים, ירקות, פירות, צמחי מרפא ומזונות־על בעלי ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו. המשקה הסמיך מאפשר ספיגה יעילה של חומרי התזונה בגוף בשל הקלות שבה הוא נספג במערכת העיכול ווכף הסמות'יס יחזקו, יחממו, ינקו ויגנו עליכם. התזונאית הטבעית אביבית כהן עם המתכונים שיגרמו גם לכם ללכת שבי אחרי הטרנד

 

המגן: סמות'י סגול

משקה עשיר בנוגדי חמצון המעכבים תהליכי הזדקנות ומעשיר את הדם ברכיבים חיוניים. הסלק ידוע כעשיר באנתוציאנינים – נוגדי החמצון הטבעיים החזקים ביותר.

אופציה: חופן זרעי המפ, תותי גוג'י או זרעי צ'יה

זרעי המפ הם בעלי טעם אגוזי עדין. אלו זרעים מצמח הקנביס המהווים מקור לחלבון המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, קל לעיכול ולספיגה, עשיר בסיבים, כלורופיל, מינרלים (מגנזיום, ברזל, אבץ ואשלגן) ואומגה 3.
תותי גוג'י "היהלומים האדומים" מהרי ההימלאיה מכילים ויטמין C, ויטמיני B, את כל חומצות האמינו הדרושות לייצור חלבון מלא ו־20 מינרלים, בהם מימן המונע התייבשות. זרעי צ'יה עשירים באומגה 3, מכילים 20 אחוז חלבון צמחי, סיבים תזונתיים מסיסים המסייעים לעיכול ותומכים בתחושת השובע, נוגדי חמצון ושפע ויטמינים ומינרלים.

החומרים ל- 1  כוס | קל | פרווה

1/2 סלק חתוך
1/2 כוס פירות יער או תותים טריים (או קפואים)
1 בננה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חלב שקדים

לפודינג צ'יה
1 כף זרעי צ'יה
100 מ"ל מים או חלב שקדים

אופן ההכנה

1. מערבלים את כל מרכיבי המשקה בבלנדר במשך דקה עד קבלת מרקם אחיד.

פודינג הצ'יה
1. מערבבים היטב את הצ'יה עם המים או חלב השקדים ומניחים במקרר במשך כמה שעות עד שהזרעים סופגים את כל הנוזלים (אפשר לשמור במקרר במשך כמה ימים).
2. מוזגים שכבה של פודינג צ'יה בתחתית הכוס, מעליה שכבה של סמות'י, מעליה שכבת פודינג צ'יה נוספת ומעליה שכבת סמות'י.

סמות'י סגול | צילום: גל בן זאב
סמות'י סגול | צילום: גל בן זאב

 

המחמם: סמות'י שכבות

משקה ממריץ, מזרים דם ומעלה את טמפרטורת הגוף.

אופציה: 1 כפית מאקה או אסאי

מאקה הוא שורש שמקורו בהרי האנדים של פרו. הוא מכיל חומצות אמינו רבות, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. השורש מעניק אנרגיה, מאזן את המערכת ההורמונלית ומעודד את פעילות בלוטת התריס.
אסאי הוא פרי הגדל ביערות הגשם באמזונס. הוא מגיע כאבקה או בחבילות קפואות שמכילות את פולפת הפרי. הוא מקור ייחודי לרזברטרול המגביר את יכולת ביצוע פעילות אירובית ומייעל את הפיכת הקלוריות לאנרגיה במקום אגירתן כשומן. הוא מכיל נוגדי חמצון חזקים, ויטמיני B וחומצות שומן חיוניות התורמות לבריאות השיער והעור.

החומרים ל- 1 כוס | קל | פרווה

לשכבה הלבנה
3/4 בננה
3/4 כוס חלב אורז או חלב שקדים
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
5 אגוזי קשיו, אגוזי מלך או שקדים (רצוי לאחר השריה במים במשך 2־5 שעות)
1/4 כפית קינמון
קורט הל או אגוז מוסקט (לא חובה)

לשכבה הסגולה
1/4 בננה
1/2 כוס אוכמניות
1/8 כוס מים

אופן ההכנה

1. מערבלים את המרכיבים של כל שכבה בנפרד בבלנדר במשך דקה עד קבלת מרקם אחיד.
2. מוזגים את התערובות זו מעל זו.
3. לשדרוג בין השכבות אפשר להוסיף גרנולה או פודינג צ'יה: 1 כף זרעי צ'יה מעורבבת ומושרית ב־100 מ"ל מים במשך 10 דקות לפחות.

סמות'י שכבות | צילום: גל בן זאב
סמות'י שכבות | צילום: גל בן זאב

 

המנקה: סמות'י ירוק

העלים הירוקים עשירים בכלורופיל, פיגמנט ירוק הידוע כממריץ את הדם, מחדש רקמות ואיברים, מטהר את המעיים משמרים ופטריות ומסלק רעלים מהגוף.

אופציה: 1 כפית מורינגה או ספירולינה

מורינגה הוא עץ שמקורו בהרי ההימלאיה, וכיום הוא גדל במקומות רבים בעולם וגם בישראל. האבקה מכילה חומצות שומן חיוניות, נוגדי חמצון חזקים, נוגדי דלקת המסייעים לגוף להתגבר על זיהומים ודלקות, שפע מינרלים, ויטמינים וחומרים מזינים המספקים אנרגיה מיידית.
ספירולינה היא אצת מים מתוקים. מגדלים אותה בארץ וניתן להשיגה בחבילה של מנות קפואות או באבקה. האצה מכילה כמות גבוהה של חלבון, ברזל, חומצות שומן חיוניות ושפע של ויטמינים ומינרלים.

החומרים ל-1 כוס | קל | פרווה

1/2 לימון מקולף
1/2 תפוז מקולף
1/2 בננה (רצוי קפואה)
½1 כוסות עלי קייל (או תרד)
1/2 כפית סוכר קוקוס
1/2 מלפפון
חופן עלי כוסברה
1־2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף
2־1 כפות אבוקדו
1/2 כוס מים

אופן ההכנה

1. מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר במשך דקה עד קבלת מרקם אחיד.

סמות'י ירוק | צילום: גל בן זאב
סמות'י ירוק | צילום: גל בן זאב

 

המחזק: סמות'י אדום

משקה עשיר בוויטמין C לחיזוק מערכת החיסון. הכורכום הוא נוגד דלקות עוצמתי. הוא מטהר את הדם, מסלק רעלים מהכבד ומאיץ סירקולציה. הפלפל השחור מסייע בספיגתו.

אופציה: 1 כפית לוקומה או באובב

לוקומה הוא פרי פרואני בעל מתיקות טבעית ועם זאת בעל ערך גליקמי נמוך. הוא מכיל בטא קרוטן, ברזל, אבץ, סידן וחלבון.
באובב הוא פרי בעל טעם מתקתק והדרי. האבקה מכילה כמעט 50 אחוז סיבים ושפע של נוגדי חמצון והיא עשירה בוויטמין C.

החומרים ל-1 כוס | קל | פרווה

1/2 גמבה
1/2 כוס תותים
1/2 בננה (רצוי קפואה)
1/8 כפית אבקת כורכום
קורט פלפל שחור
1/4 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

אופן ההכנה

1. מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר במשך דקה עד קבלת מרקם אחיד.

סמות'י אדום | צילום: גל בן זאב
סמות'י אדום | צילום: גל בן זאב

 

המתקתק: סמות'י שוקולד

סמות'י שמתאים לכולם: ילדים, מבוגרים, צמחונים וטבעונים. מהיר הכנה ומהווה ארוחה קלה ומשביעה בשל שפע סיבים תזונתיים

אופציה: חופן שבבי קקאו או סוכר קוקוס

קקאו עשיר מאוד בנוגדי חמצון, מכיל שפע מינרלים (בעיקר מגנזיום) ועשיר בתאוברומין וטריפטופן המעלים את רמת הסרטונין התורם לתחושת אושר.
סוכר קוקוס מקורו בצוף של פרח עץ הקוקוס והוא בעל טעם קרמלי עדין, הוא מתמוסס בנוזלים קרים וחמים והבונוס הכי גדול שלו הוא ערכו הגליקמי הנמוך. הוא עשיר בוויטמינים מקבוצת B, בוויטמין C ובמינרלים כגון אשלגן, אבץ וברזל.

החומרים ל-1 כוס | קל | פרווה

1 כוס מים חמים
1 כפית סוכר קוקוס או סירופ מייפל
1 תמר מג'הול (מומלץ להשרות כמה דקות במים חמים לריכוך)
2 כפות מיקס אגוזים (קשיו, ברזיל, מקדמיה, מומלץ להשרותם במים במשך 2־5 שעות)
1/4 כפית קינמון
1 כף אבקת קקאו
1/4 כפית אבקת פלפל קאיין
1/4 אבוקדו

לקישוט
שבבי קקאו, שבבי קוקוס, פירות יער או בננות חתוכות

אופן ההכנה

1. מערבלים את כל מרכיבי המשקה בבלנדר במשך דקה עד קבלת מרקם אחיד.
2. מקשטים במרכיבי הקישוט.

סמות'י שוקולד | צילום: גל בן זאב
סמות'י שוקולד | צילום: גל בן זאב

 

האנטי דלקתי: סמות'י כתום

אופציה: 1 כפית פולן דבורים

פולן הוא אבקת הצמחים הזכרית הנאספת על ידי הדבורים. היא מכילה ריכוז גבוה של חלבון ונוגדי חמצון, עשירה במינרלים ובוויטמינים, מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות ומסייעת בהתאוששות בעת מחלה.

החומרים ל-1 כוס  | קל | פרווה

1 אפרסמון
1 כוס חלב שקדים או קרם קוקוס
½2 ס"מ שורש כורכום או 1/2 כפית אבקת כורכום
קורט פלפל שחור טחון
1 כפית שמן קוקוס
1 כפית דבש או סירופ מייפל

אופן ההכנה

1. מערבלים את כל המרכיבים מלבד הדבש בבלנדר במשך דקה עד קבלת מרקם אחיד.
2. יוצקים את הדבש או סירופ המייפל ומערבבים קלות.

סמות'י כתום | צילום: גל בן זאב
סמות'י כתום | צילום: גל בן זאב

 

אביבית כהן תזונאית טבעית, מנחת סדנאות בישול ומתוקים בריאים והרצאות בנושא אורח חיים בריא, מייסדת "בריא, צבעוני וטבעי" – מתכונים וטיפים לחיים בריאים.
054-5694343, barivetv@gmail.com
כלים ארקוסטיל – מילניום מרקטינג, אוסף פרטי
פרחים רשת ZER4U
את אבקות מזון־העל אפשר להשיג בחנויות הטבע או להזמינן באתרים ברשת (כמו Vitacost או Iherb)

 

צילום גל בן זאב | סטיילינג ענת רן