סלט ירוק חם

סלט ירוק חם | צילום: אנטולי מיכאלו
סלט ירוק חם | צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון איטלקי לסלט ירוק חם וקליל שתרצו לאכול בליווי הפֵרָרֵלֶּה שלכם, מים מינרליים איטלקיים מוגזים טבעי, בעלי טעם רענן וגיזוז עדין שמעניק תחושת רכות בחך

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל–5 מנות

½ קילו עלי קייל שטופים
½ קילו עלי  תרד שטופים
½ קילו עלי מנגולד חתוכים ושטופים
3  כפות שמן זית
200  גר’ גבינת גאודה פסטו (אפשרי גם גאודה רגילה)
5  כפות אפונת גינה
2  עגבניות תמר ירוקות חתוכות לפלחים
מלח ים אטלנטי לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם
לשמן בזיליקום:
½ קילו בזיליקום
½ ליטר שמן זית

סלט ירוק חם | צילום: אנטולי מיכאלו
סלט ירוק חם | צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

1. שמן בזיליקום: במעבד מזון טוחנים את הבזיליקום ומוסיפים את השמן. טוחנים במשך 3 דק’ ומעבירים למסננת דקה או לחיתול בד.

2. סלט: במעט שמן זית מקפיצים את כל העלים במשך כדקה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומעבירים לצלחות הגשה. באמצעות קולפן קולפים פרוסות של גבינה ומפזרים מעל הסלט. מפזרים גם מעט אפונת גינה ועגבניות ובוזקים מעל שמן בזיליקום ומלח. מגישים חם.

למתכונים איטלקיים נוספים שישלימו את הארוחה:

פפרדלה פומדורו ארוסטו
טירמיסו איטלקי

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג ענת לובל | מים מינרליים מוגזים Ferrarelle