פתאום קם אדם

תמר פרימק דניאל, פיציולה ושותפה בפיצה פי בריבוע | צילום: זוהר שטרית
תמר פרימק דניאל, פיציולה ושותפה בפיצה פי בריבוע | צילום: זוהר שטרית

לכולם היה מקצוע מסודר ומכניס וכולם בחרו לעשות שינוי ולהתחיל מחדש בעיסוקים הקשורים באוכל. הכירו את האנשים שהכניסו טעם לחיים שלהם (ושלנו)

88 שיתופים | 132 צפיות

הדר גולדמן

היום: מסעדן (בעל מסעדת אבושדיד) ויזם בתחומי נדל"ן וטכנולוגיה

בעבר: פרסומאי (שותף בחברת זרמון־גולדמן)

בן 49, נשוי+2, גר בסביון

למה החלטת לשנות כיוון?

"מכיוון שאני יזם במהות שלי ואיש קריאייטיב, אני חייב תמיד לעשות דברים רבים, זה מה שמגרה אותי".

איך התחלת בעיסוק החדש?

"רכשתי את הנכס של המסעדה בלבונטין. זה בניין מטריף לשימור שנבנה בשנת 1920. קומת הקרקע הייתה כל כך יפה שמיד חשבתי שזה מקום מושלם לאירוח אנשים".

מה היתרונות של העיסוק החדש?

"אתה פוגש אנשים בפאן טיים שלהם, כשהם הכי משוחררים ובלי מסכות. חוץ מזה, כבעלים של המקום, האלכוהול הרבה יותר זול לי".

ואיפה הקשיים?

"זה תחום עתיר עבודה כי חייבים לנוע כל הזמן ולחתור למצוינות".

אתה מאושר יותר מאז השינוי?

"הטבע הבסיסי שלי הוא להיות מאושר רק בפרויקט הבא".

מה תייעץ למי שרוצה לעשות שינוי מהסוג הזה?

"ללכת עם הלב ועם האהבה, להקיף את עצמך באנשי מקצוע מצוינים ולחשוב איך אפשר להביא לידי ביטוי את הערך המוסף של עצמך".

מה אתה מאחל לעצמך?

"שגם במשימה הבאה אמשיך לשאוף למצוינות".

הדר גולדמן, בעל מסעדת אבושדיד | צילום: זוהר שטרית
הדר גולדמן, בעל מסעדת אבושדיד | צילום: זוהר שטרית

ז'קט סטורי | חולצה דיזל | מכנסיים זארה

דרור קליש

היום: צלם קולינרי

בעבר: מהנדס אלקטרוניקה, עבד בחברות היי־טק בפיתוח חומרה ובהובלת פיתוח מוצר

בן 43, נשוי+3, גר בנס ציונה

למה החלטת לשנות כיוון?

"הגעתי לצומת דרכים כשחברת ההיי־טק שבה עבדתי במשך שמונה שנים וחצי נסגרה. בחרתי בנטיית הלב והפכתי את תחביב הצילום הקולינרי למקצוע".

איך התחלת בעיסוק החדש?

"תמיד אהבתי צילום והתנסיתי בכל מיני סגנונות. לפני ארבע שנים נגנבה לי מצלמת פילם ישנה שמאוד אהבתי והאירוע דחף לרצון להוציא מתוק מעז. התחלתי ללמוד צילום במסגרות מקצועיות, אחת מהן הייתה צילום קולינרי, וכך התחיל הרומן שלי עם צילום אוכל".

מה היתרונות של המקצוע החדש?

"החופש לנהל את עצמי, לבטא את הצד היצירתי שבי ולהכיר אנשים מעניינים. זהו עולם שלם של חומרי גלם, ריחות, טעמים, אסתטיקה וצבעוניות, וזה מכניס משב רוח רענן לפרק זה בחיי".

ואיפה הקשיים?

"הקשיים המלווים בעל עסק עצמאי: ניהול, שיווק, פרסום, רדיפה אחרי לקוחות ודאגה מתמידה לכך שהעסק יהיה כלכלי".

אתה מאושר יותר מאז השינוי?

"אני חייב לציין שהייתי שמח בחלקי גם בדרכי הקודמת, גם שם נדרשתי ליצירתיות אם כי מסוג אחר. ההבדל הוא בקשר הישיר עם הלקוח. כצלם הקשר עם הלקוח הוא מיידי, וכאשר הלקוח מרוצה אני חווה תחושות של הצלחה, שמחה ואושר".

מה תייעץ למי שרוצה לעשות שינוי מהסוג הזה?

"להכין את הקרקע: ללמוד, להכיר, להבין את הקשיים והאתגרים הגלומים בשינוי ולהתמודד איתם, ומשם יגיעו עשייה, פריחה והצלחה".

מה אתה מאחל לעצמך?

"שנה של חדוות יצירה ולקוחות מרוצים".

דרור קליש, צלם קולינרי | צילום: זוהר שטרית
דרור קליש, צלם קולינרי | צילום: זוהר שטרית

חולצה רנואר מן | מכנסיים זארה | נעליים סטיב מאדן

תמר פרימק דניאל

היום: פיציולה ושותפה בפיצרייה פי בריבוע בבן יהודה, תל אביב

בעבר: מעצבת אופנה ובעלת סלון אופנה והמותג אישתר

בת 37, נשואה+2, גרה בתל אביב

למה החלטת לשנות כיוון?

"אני ובן זוגי החלטנו לפתוח פיצרייה חדשה. אני אוהבת מאוד פיצות ופסטות ואוהבת מאוד לבשל ורציתי שההתרחבות שלנו תהיה על מי מנוחות בבית, וכך הפכנו את פי בריבוע לעסק משפחתי".

איך התחלת בעיסוק החדש?

"אריק בלום, חברנו הטוב, השף והשותף בפי בריבוע, ושלומי אישי לימדו אותי את רזי המטבח האיטלקי. את השירות למדתי משנים של מלצרות ועבודה במסעדות בארץ ובעולם".

מה היתרונות של המקצוע החדש?

"פיצה משמחת אנשים. אנשים אוהבים מאוד את האוכל שלנו ואת האווירה במקום. יש אינטראקציה מתמדת עם הסועדים. חומרי הגלם יפים וצבעוניים והעבודה עם בצק היא נהדרת כך שאני נהנית גם מהבישול וגם מהשירות".

ואיפה הקשיים?

"יש לי פחות הזדמנויות להתלבש, דבר שזורם בעורקיי".

מה תייעצי למי שרוצה לעשות שינוי מהסוג הזה?

"לא לפחד, להסתכל על הבחירות בחיים כעל מתנה ולהעז לנסות".

את מאושרת יותר מאז השינוי?

"אני נוטה להיות מסופקת ומאושרת בכל מצב בחיים. גם כמעצבת אופנה זכיתי להרבה סיפוק ואושר. עכשיו אני מקבלת הרבה סיפוק מהתגובות החמות של הסועדים".

מה את מאחלת לעצמך?

"שהיוזמה תצליח והרבה אנשים יבואו ליהנות מהאוכל שלנו".

תמר פרימק דניאל, פיציולה ושותפה בפיצה פי בריבוע | צילום: זוהר שטרית
תמר פרימק דניאל, פיציולה ושותפה בפיצה פי בריבוע | צילום: זוהר שטרית

שמלה אישתר

פאולה רוזנברג

היום: מומחית לתזונה טבעית וצמחי מרפא. מטפלת, מנחת סדנאות בישול בריא וניקוי רעלים, מרצה ומפתחת מתכונים

בעבר: עורכת דין בתחום המסחרי

בת 38, נשואה+2, גרה בכפר סבא

למה החלטת לשנות כיוון?

"כי סבלתי. הבנתי שאני לא מביאה לידי ביטוי את ההעדפות ואת תחומי העניין האמיתיים שלי. חשתי תסכול וחוסר סיפוק. הרגשתי שאני מתחפשת לעורכת דין ולא באמת מתחברת למקצוע. החלטתי לצאת ולחפש את הייעוד האמיתי שלי, גם אם זה כרוך בוויתור על סמלי סטטוס כלכליים".

איך התחלת בעיסוק החדש?

"כשהחלטתי לעשות שינוי היה ברור לי שזה ייגע בתחום הטיפולי. מאז שהייתי קטנה בישלתי המון בבית ותמיד נמשכתי לתחום. בעקבות תהליך שינוי תזונתי שעברתי, הבנתי שאני יכולה לשלב את שתי האהבות האלו: לטפל באנשים ולהתעסק באוכל".

מה היתרונות של המקצוע החדש?

"העיסוק בעשיית טוב ובסיוע לאנשים בתהליך ריפוי עצמי הוא מנוע של אנרגיה בלתי נדלה. יתרון נוסף הוא שהמקצוע שלי הוא התחביב שלי".

ואיפה הקשיים?

"העובדה שאני עצמאית. מצד אחד זה נהדר להיות אדונית לעצמי, אבל יש את כל הקשיים שניצבים בפני כל בעל עסק קטן במדינת ישראל".

את מאושרת יותר מאז השינוי?

"ברור! עשיתי את השינוי לפני עשר שנים ולא הרגשתי חרטה אפילו לרגע. אני מרגישה במקום המדויק עבורי".

מה תייעצי למי שרוצה לעשות שינוי מהסוג הזה?

"לגייס הרבה סבלנות ולא לפחד לחזור לנקודת ההתחלה המקצועית".

מה את מאחלת לעצמך?

"להמשיך ללמוד ולהתפתח מקצועית, ובמקביל לדעת להרפות וליצור רגעים של פסק זמן. והכי חשוב – להיות בריאה עוד שנים ארוכות".

פאולה רוזנברג, מטפלת ומנחת סדנאות תזונה בריאה | צילום: זוהר שטרית
פאולה רוזנברג, מטפלת ומנחת סדנאות תזונה בריאה | צילום: זוהר שטרית

מעיל לילי מיסט | מכנסיים זארה | נעליים סטיב מאדן | איפור שיקו ואן | שיער בועז עוזרי