טרטר אינטיאס עם גספצ'ו תפוחים

טרטר אינטיאס עם גספצ'ו תפוחים | צילום: אנטולי מיכאלו
טרטר אינטיאס עם גספצ'ו תפוחים | צילום: אנטולי מיכאלו

הזוכה ב"משחקי השף", אור גינסברג, מכין של טרטר דג רענן ופיקנטי, שמתאזן נפלא עם גספצ'ו פירותי מתקתק. מנה בניחוח ספרדי שאסור להחמיץ

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-8 מנות |  בינוני |   פרווה

לטרטר
200 גר' פילה אינטיאס חתוך לקוביות
50 גר' אננס קצוץ דק
1 צרור עירית
1 בצל סגול קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ דק
1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
מלח ים, פלפל שחור
3 כפות שמן זית
1 כף יוזו
מיץ סחוט מ־1/2 לימון

לגספצ'ו
5 תפוחים ירוקים סחוטים במסחטה
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור כוסברה קצוצה
חתיכת שורש ג'ינג'ר קצוצה
מיץ סחוט מ־1/2 לימון
קורט מלח
עלי מיקרו לקישוט

אופן ההכנה

הטרטר
1. מערבבים בקערה את האינטיאס, האננס, העירית, הבצל, הפלפל והצ'ילי.

2. מתבלים את התערובת במלח, פלפל, שמן הזית, היוזו ומיץ הלימון.

הגספצ'ו
1. מערבבים את המרכיבים ומסננים בבד סינון לקבלת מיץ צלול.

2. מקררים.

ההרכבה

1. מעצבים צורת קאנל מתערובת הטרטר.

2. מניחים בכל צלחת הגשה 2 קאנלים, מוזגים מעט מהגספצ'ו ומעטרים בעלים.

טרטר אינטיאס עם גספצ'ו תפוחים | צילום: אנטולי מיכאלו
טרטר אינטיאס עם גספצ'ו תפוחים | צילום: אנטולי מיכאלו

 

לראיון המלא עם השף אור גינסברג