מזטים ים-תיכוניים בשלושה מתכונים

מזטים של השף קובי בבר | צילום: אנטולי מיכאלו
מזטים של השף קובי בבר | צילום: אנטולי מיכאלו

סלק שובב, טבולה מעושנת וכרובית מתחכמת: השף קובי בכר ממסעדת happy fish במלון ממילא שבירושלים חושף שלושה מתכונים קלים למזטים שיוסיפו עניין למנת דג טובה על הגריל

88 שיתופים | 132 צפיות

 

סלק בוויניגרט וצנוברים

החומרים ל6־8 מנות

4־5 סלקים
5 כפות צנוברים
לוויניגרט
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ יין אדום
¼1 כוסות מיץ מתפוזי דם (או מתפוזים רגילים)
1 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות. מצננים ומקלפים.

2. חותכים את הסלקים לרבעים לאורכם ופורסים כל רבע לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
3. קולים את הצנוברים עם מעט שמן זית עד שהם משחימים קלות.
4. מעבדים את כל מרכיבי הוויניגרט מלבד השמן במעבד מזון. מזלפים את השמן באטיות ומתבלים במלח ופלפל.
5. מתבלים את פרוסות הסלק במעט מלח, מזלפים עליהן את הוויניגרט, מערבבים היטב ומפזרים את הצנוברים.

סלק בוויניגרט וצנוברים | צילום: אנטולי מיכאלו
סלק בוויניגרט וצנוברים | צילום: אנטולי מיכאלו

טבולה מעושנת

החומרים ל6־8 מנות

2 כוסות (200 גר') בורגול עבה
1/2 כוס (50 גר') בורגול דק
2 חצילים בלאדי
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל סגול קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור נענע קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
10 עלי מרווה קצוצים
מלח
מעט מיץ לימון
מעט שמן זית

אופן ההכנה

1. משרים את שני סוגי ההבורגול במים פושרים במשך שעה ומסננים היטב.
2. שורפים את החצילים באש גלויה, קולפים, מסירים את הגרעינים ומניחים במסננת דקה להגרת הנוזלים.
3. קוצצים לקוביות.
4. מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח, שמן הזית ומיץ הלימון.
*בשר החציל מעניק טעם מתקתק ומעושן למנה.

טבולה מעושנת | צילום: אנטולי מיכאלו
טבולה מעושנת | צילום: אנטולי מיכאלו

 

כרובית מטוגנת עם לבנה צאן ביתית

החומרים ל6־8 מנות

חיתול בד חדש
1 מכל גדול (500 מ"ל) יוגורט צאן
1 מכל שמנת חמוצה
1 כפית מלח
שמן זית
1 ראש כרובית מופרד לפרחים
שמן לטיגון עמוק
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
צרור פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון אחד
עלים מ־2 ענפי זעתר קצוצים

אופן ההכנה

1. מתחילים את ההכנה 24 שעות מראש: מניחים חיתול בד על מסננת.
2. מניחים בחיתול את יוגורט הצאן, השמנת החמוצה והמלח. קושרים את קצוות החיתול ותולים מעל כיור או קערה להגרת הנוזלים.
3. לאחר 24 שעות פותחים את החיתול, מעבירים את הגבינה שהתקבלה לכלי אחסון, מכסים בשמן זית ושומרים במקרר.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק (180 מעלות) ומטגנים את פרחי הכרובית בכמויות קטנות עד השחמה. יש לשמור על טמפרטורת השמן לקבלת מרקם פריך.
5. מערבבים את העגבניות, הפטרוזיליה והכרובית ומתבלים במיץ לימון ומלח. מניחים את הלבנה בצלחת הגשה, מניחים מעל את הסלט ומפזרים את עלי הזעתר.

כרובית מטוגנת עם לבנה צאן ביתית | צילום: אנטולי מיכאלו
כרובית מטוגנת עם לבנה צאן ביתית | צילום: אנטולי מיכאלו

 

למתכונים נוספים של השף קובי בכר, מסעדת Happy Fish במלון ממילא

מתכוני שף למנות ראשונות: סיפתח מוצלח באווירה ים-תיכונית

מתכוני שף קלים לירקות כבושים

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג דלית רוסו | מתכון השף קובי בכר, מסעדת Happy Fish במלון ממילא