מרשמלו פטל

מתכון למרשמלו פטל של שוקולטיירית איקה כהן | צילום: בן יוסטר
מתכון למרשמלו פטל של שוקולטיירית איקה כהן | צילום: בן יוסטר

השוקולטיירית איקה כהן עם מתכון למרשמלו פטל בהשראת הפקת אופנה של מגזין 'את' מסוף שנות ה-70. קבלו קלאסיקה מודרנית שתטריף לכם את החך

88 שיתופים | 132 צפיות

לכבוד גיליון ה-800 של מגזין את שיצא באפריל 2015, יצרה השוקולטיירית איקה כהן קינוח מחווה להפקת אופנה היסטורית של המגזין. ההפקה "שחור הוא יפה" מתחילת שנות ה-70, אותה צילם הצלם האגדי בן לם, שואבת השראה מהאלגנטיות של הצבע השחור אשר אינו כפוף לתנודות אופנתיות ונשאר תמיד תמיד קלאסי.

 

שוקלטיירית איקה כהן שוקולטיירית ובעלים של החנות איקה שוקולד, בת 40, רווקה, גרה בתל אביב. עובדת בימים אלו על פתיחת חנות שנייה (בשרונה מרקט).

שוקולטיירית איקה כהן | צילום: שירן כרמל
שוקולטיירית איקה כהן | צילום: שירן כרמל

ההשראה: שחור הוא יפה

"התחברתי לנשיות ולאלגנטיות שהשחור מבליט בתצלומים. יצרתי תכשיט שוקולדי שהוא פריט נשי מאוד, והצבתי אותו על משטח פרספקט שחור שמדגיש את האסתטיקה, הדיוק והאלגנטיות שבו".

שחור הוא יפה | צילום: בן לם, סוף שנות ה-70
שחור הוא יפה | צילום: בן לם, סוף שנות ה-70

 

פרלינים, מרשמלו ומרמלדות | צילום: בן יוסטר
פרלינים, מרשמלו ומרמלדות | צילום: בן יוסטר

מרשמלו פטל

החומרים לתבנית אפייה בגודל 25X25 ס"מ (65 יחידות)

מעט חמאה

30 גר' אבקת ג'לטין

60 גר' מים קרים

150 גר' סוכר אינוורטי

70 גר' מחית פטל

300 גר' סוכר

100 גר' קורנפלור

אופן ההכנה

1. מורחים את התבנית בשכבה דקה של חמאה (בתחתית ובדפנות).

2. מערבבים את אבקת הג'לטין במים ומניחים בצד למשך 15 דקות. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל.

3. יוצקים את מחית הפטל והסוכר האינוורטי (המופיעים ראשונים) לקערת מיקסר.

4. בסיר, מביאים ל-110 מעלות את מחית הפטל, הסוכר והסוכר האינוורטי (המופיעים שניים).

5. מוסיפים את התערובת שבסיר לקערת המיקסר ומיד מוסיפים גם את הג'לטין המומס. מקציפים בעזרת בלון הקצפה עד שטמפרטורת התערובת יורדת מ-45 מעלות. יוצקים את התערובת לתבנית.

6. מסננים ומערבבים את אבקת הסוכר והקורנפלור. מפזרים בעדינות מעל תערובת המרשמלו כ-10 דקות אחרי היציקה. מניחים להתייצבות למשך לילה.

7. חותכים את המרשמלו לקוביות בגודל 3X3 ס"מ ומאבקים בתערובת אבקת סוכר וקורנפלור.