מתכון לירקות כבושים: לימון וצנונית מוחמצים

מנות צד לדג של השף קובי בבר | צילום: אנטולי מיכאלו
מנות צד לדג של השף קובי בבר | צילום: אנטולי מיכאלו

הלימון החמוץ והצנונית היבשושה עוברים מהפך. השף קובי בכר מפנק במתכונים קלילים לירקות כבושים ומוכיח שלא רק סבתא יכולה להפתיע בארוחות שישי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

לימון בלאדי כבוש

החומרים לצנצנת גדולה

3 ק"ג לימוני בלאדי קטנים
1 ק"ג מלח גס
15 שיני שום
5 עלי דפנה
4־3 ענפי תימין
10 גרגירי פלפל אנגלי
מעט מיץ לימון
מעט שמן זית

אופן ההכנה

1. שוטפים היטב את הלימונים, חורצים בהם X לאורך, עד 2/3 מגובהם, דוחסים מלח גס בחריצים שנוצרו ודוחסים אותם בצנצנת (או בקופסת פלסטיק).
2. מוסיפים את השום, עלי הדפנה, ענפי התימין וגרגירי הפלפל.
3. אוטמים את הצנצנת ומניחים בצד ל־24 שעות לפחות. הלימונים יתחילו להפריש נוזלים.
4. כשהנוזלים כמעט מכסים את הלימונים מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית ושומרים מחוץ למקרר עד שבוע.

ירקות כבושים של השף קובי בכר | צילום: אנטולי מיכאלו
ירקות כבושים של השף קובי בכר | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צנונית כבושה

החומרים לצנצנת גדולה

1 ק"ג צנוניות
2 כפות (100 גר') מלח ים אטלנטי
1־2 ענפי שמיר
5 גרגירי פלפל שחור
1/3 כוס מים מינרליים
1/3 כוס חומץ יין אדום

אופן ההכנה

1. שוטפים היטב את הצנוניות ודוחסים אותן בצנצנת (או בקופסת פלסטיק).
2. מוסיפים את התבלינים והנוזלים, אוטמים את הצנצנת ומניחים בצד ליומיים־שלושה.

למתכונים נוספים של השף קובי בכר, מסעדת Happy Fish במלון ממילא

שלושה מתכוני שף למזטים ים-תיכוניים שישדרגו כל ארוחה

מתכוני שף למנות ראשונות: סיפתח מוצלח באווירה ים-תיכונית

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג דלית רוסו | מתכון השף קובי בכר, מסעדת Happy Fish במלון ממילא