פאטה ברולה כבד עוף

פאטה ברולה כבד עוף | צילום: אנטולי מיכאלו
פאטה ברולה כבד עוף | צילום: אנטולי מיכאלו

שלישיית השפים המנצחת ממסעדת מריפוסה (האקסים המיתולוגיים של מסה) מציעה מנת כבדים קלאסית עם טוויסט מפתיע שירגש לכם את החך

 

החומרים ל2 מנות

1/2 ק״ג כבדי עוף
5 ביצים
400 גר' חמאה
1 כף מלח
מעט סוכר
להגשה
ריבת פרי
טוסטונים

אופן ההכנה

1. מוציאים את הביצים והחמאה מהמקרר שעה לפני ההכנה, ואת כבדי העוף רבע שעה לפני ההכנה.
2. טוחנים את כל המרכיבים מלבד התבלינים בבלנדר עד קבלת תערובת אחידה וקרמית. מוסיפים את המלח ומערבבים.
3. יוצקים את התערובת לכלי אפייה אישיים עד גובה ½1 ס״מ, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות, עד שהתערובת יציבה.

4. מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.
5. מפזרים שכבה דקה של סוכר על הפרפה וחורכים אותו בעזרת ברנר (או בחום עליון גבוה בתנור).
6. מגישים לצד ריבת הפרי והטוסטונים.

 

לראיון המלא עם שלושת השפים