3 מתכוני פיקניק עם סיידר אלכוהולי

פיקניק וסומרסבי בשרונה | צילום: יח"צ
פיקניק וסומרסבי בשרונה | צילום: יח"צ

השף רגב יחזקאל משתף אותנו בכמה מתכונים קלים ומהירים להכנה שיכולים להתאים לכל פיקניק בתקופת החגים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

לחם סומרסבי

לחם פוגאס צרפתי מקמח כפרי וסיידר סומרסבי

מצרכים
300 גרם קמח לבן
200 גרם קמח דורום
10 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח
10 גרם סוכר
35 מ"ל שמן זית
300 מ"ל סומרסבי
100 גרם קוביות תפוחים

הוראות הכנה

1. מניחים הכל מלבד התפוחים בקערת מיקסר עם וו לישה ומפעילים על מהירות בינונית ל-10 דקות עד שמתקבל בצק אלסטי.

2. מוסיפים את קוביות התפוחים ולשים במהירות איטית על מנת להטמיע את התפוחים בבצק.

3. מעבירים את המסה לקערה משומנת מכוסה במגבת לחה לכ-40 דקות להתפחה.

4. שופכים את הבצק למגש מקומח ופותחים אותו בעדינות כך שיכסה את המגש. מכסים ומניחים ל-40 דקות נוספות.

5. מחממים תנור לחום מקסימלי. אם יש, מניחים לבנת אפייה .

6. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, חותכים למשולשים ומניחים על מגש אפייה, אופים כ-8 דקות.

פיקניק וסומרסבי בשרונה | צילום: יח"צ
פיקניק וסומרסבי בשרונה | צילום: יח"צ

 

קראמבל תפוחים

מצרכים
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס חמאה חתוכה לקוביות
7 כוסות תפוח סמית ירוק קלוף וחתוך לקוביות
1/3 כוס סומרסבי
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף קמח
1 כפית קינמון

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-375 מעלות.

2. שמים במעבד מזון את הסוכר, קמח וחמאה ומפעילים עד שמקבלים פירורים אחידים.

3. מערבבים את שאר החומרים בקערה ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה משומנת קלות ומעל את תערובת הקראמבל.

4. אופים למשך 40 דקות או עד להשחמה קלה.

5. מגישים חם מומלץ עם כדור גלידה.

פיקניק וסומרסבי בשרונה | צילום: יח"צ
פיקניק וסומרסבי בשרונה | צילום: יח"צ

 

סלט טריו תפוחים בוויניגרט סיידר סומרסבי

מצרכים לסלט

1 ראש חסה אייסברג שטופה
1 תפוח עץ אדום פרוס
1 תפוח עץ צהוב פרוס
1 תפוח עץ ירוק פרוס
50 גרם פקאן מסוכר
100 גרם ענבים שחורים חצויים

לרוטב הוויניגרט
3 כפות דבש
רבע בקבוק סיידר תפוחים סומרסבי
2 כפות חומץ תפוחים
כף חרדל דיז'ון חלק
חצי כפית שום כתוש
חצי כפית מלח
200 מ"ל שמן זית
200 מ"ל שמן קנולה

הוראות הכנה

לוינגרט
1. מכניסים את כל החומרים מלבד השמנים למעבד מזון ומוסיפים בזירזוף עדין את השמנים תוך המשך הפעלת המעבד עד שמגיעים למרקם סמיך.

לסלט
2. מערבבים קלות את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים את רוטב הוויניגרט לפי הטעם.