6 הצעות לסנדוויצ'ים משודרגים

לחם עם שוקולד וברולה בננה | צילום: בן יוסטר
לחם עם שוקולד וברולה בננה | צילום: בן יוסטר

סט מתכונים שישדרגו את הכריך הבנאלי לסנדוויץ' מפנק

88 שיתופים | 132 צפיות

אחרי החגים זה כאן, וצריך לחזור לשגרת הכנת הסנדוויצ'ים לבית ספר. השף נאור כהן מהשומר 1 בשוק הכרמל מציג כמה רעיונות לכריכים משודרגים שתכינו לילדים ותרצו להשאיר לעצמכם:

כריך שקשוקה עגבניות וכוסברה

החומרים ל- 4 כריכים |  קל |  פרווה

3 כפות שמן זית
1 בצל פרוס
1 פלפל אדום קצוץ
6 שיני שום מעוכות
מלח, פלפל
1 כפית פפריקה מתוקה
10 עגבניות בשלות קלופות ומעוכות
4 ביצים
1/4 צרור כוסברה מופרד לעלים
4 לחמניות

אופן ההכנה

1. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל והפלפל עד שהם רכים. מוסיפים את השום והתבלינים.
2. מוסיפים את העגבניות, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות. מתקנים תיבול.
3. שוברים את ביצים, מוסיפים את הכוסברה, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות, או עד שהביצים במידת העשייה הרצויה (לכריכים יציבים בשלו את הביצים לזמן ממושך יותר כדי שהחלמון לא יהיה נוזלי).
4. מכניסים את השקשוקה ללחמניות ומפזרים מעט כוסברה.

כריך שקשוקה | צילום: בן יוסטר
כריך שקשוקה | צילום: בן יוסטר

כריך סלט ביצים

החומרים 4 כריכים |  קל |  פרווה

8 פרוסות לחם
1 ראש חסה אמריקאית מופרד לעלים
לסלט ביצים
2 תפוחי אדמה
4 ביצים
2 כפות מיונז + מיונז למריחה
מיץ סחוט מלימון אחד
מלח, פלפל
1 גבעול סלרי קצוץ

אופן ההכנה

1. מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה במשך 20 דקות.
2. מוסיפים את הביצים ומסירים מהאש אחרי 10 דקות (כדאי לבשל מראש ולשמור במקרר).
3. מניחים בקערה את תפוחי האדמה, הביצים הקשות, המיונז, מיץ הלימון והתבלינים ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים את הסלרי ומערבבים.
4. מורחים על כל פרוסת לחם מיונז, מניחים את החסה ומסדרים את סלט הביצים.

כריך סלט ביצים | צילום: בן יוסטר
כריך סלט ביצים | צילום: בן יוסטר

כריך רושטי, גבינה לבנה ורוקט

החומרים ל-4 כריכים |  קל |  חלבי

100 גר' חמאה
3 תפוחי אדמה מגוררים ומסוננים (כדאי להכין מראש ולשמור במקרר)
מלח
1 גביע (200 גר') גבינה לבנה 9%
4 לחמניות
צרור רוקט
1 מלפפון פרוס דק לאורך

אופן ההכנה

1. מחממים במחבת 50 גר' מהחמאה, משטחים את תפוחי אדמה ובוזקים מלח.
2. מוסיפים את החמאה הנותרת בהדרגה ומטגנים על אש קטנה.
3. כשהרושטי מזהיב הופכים אותו בעזרת צלחת ומזהיבים בצד השני.
4. מורחים גבינה לבנה בכל לחמנייה, מניחים חתיכה מהרושטי ומוסיפים עלי רוקט ופרוסות מלפפון.

כריך רושטי | צילום: בן יוסטר
כריך רושטי | צילום: בן יוסטר

כריך קציצות ערוק, טחינה וירקות

החומרים ל- 4 כריכים |  קל |  פרווה

8 כפות טחינה
4 לחמניות
4 עלי חסה
2 עגבניות פרוסות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
לקציצות ערוק (כדאי להכין מראש ולשמור במקרר)
2 תפוחי אדמה מגוררים ומסוננים
1/2 גזר מגורר ומסונן
1/2 קישוא מגורר ומסונן
1 בצל מגורר ומסונן
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות קמח
2 ביצים
מלח, פלפל שחור
3/4 כפית כורכום
1 כוס שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

1. מערבבים את מרכיבי הקציצות עד קבלת תערובת אחידה.
2. מחממים את השמן במחבת, יוצרים קציצות בידיים ומטגנים בכל צד עד שהן מזהיבות.
3. מעבירים לנייר סופג.
4. מורחים טחינה בלחמניות, מניחים את החסה, העגבניות והקציצות ומפזרים פטרוזיליה.

כריך קציצות ערוק | צילום: בן יוסטר
כריך קציצות ערוק | צילום: בן יוסטר

כריך פריטטת קישואים ותרד תורכי

החומרים ל- 4 כריכים |  קל |  חלבי

6 ביצים
100 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור
50 גר' חמאה לטיגון
1 קישוא פרוס לעובי 1 ס"מ
צרור תרד תורכי שטוף היטב
1 גביע (200 גר') גבינת שמנת
1 מלפפון פרוס
4 לחמניות

אופן ההכנה

1. טורפים בקערה את הביצים, השמנת המתוקה והתבלינים.
2. מחממים את החמאה, מטגנים את הקישואים משני הצדדים עד שהם מזהיבים, מוסיפים את התרד ומערבבים.
3. מוסיפים למחבת את תערובת הביצים ומטגנים במשך דקה.
4. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 5 דקות או עד שהפריטטה תפוחה.
5. מורחים גבינת שמנת בלחמניות, מוסיפים פרוסות מלפפון ומניחים את הפריטטה.

כריך פריטטת קישואים ותרד תורכי | צילום: בן יוסטר
כריך פריטטת קישואים ותרד תורכי | צילום: בן יוסטר

לחם עם שוקולד, ברולה בננה ואגוזים

החומרים ל- 4 כריכים |  קל |  פרווה / חלבי (תלוי בממרח השוקולד)

2 בננות חצויות לאורך (עם הקליפה)
2 כפיות סוכר חום
ממרח שוקולד
8 פרוסות לחם
חופן אגוזים (אגוזי מלך, אגוזי לוז או אגוזי פקאן) קצוצים

אופן ההכנה

1. בוזקים את הסוכר על חצאי הבננות ושורפים בעזרת ברנר או בעזרת כף שמחממים על האש ומצמידים לבננות.
2. כשהקרמל מתקרר ומתקשה מקלפים את הבננות.
3. מורחים את השוקולד על פרוסות הלחם, מניחים את הבננות ומפזרים את האגוזים.

לחם עם שוקולד וברולה בננה | צילום: בן יוסטר
לחם עם שוקולד וברולה בננה | צילום: בן יוסטר