מיני טילון ביתי

צלם: אפיק גבאי
צלם: אפיק גבאי

בהשראת הטילון המיתולוגי, אינס שילת ינאי מכינה כוסיות שוקולד עם קרם שוקולד קפוא ואגוזי לוז קרנצ’ים שיצננו לכם את הקיץ

88 שיתופים | 132 צפיות

על חוף הים בשבת בצהריים או ישר מהמקפיא בערב בבית עם חברים, הטילון הוא אחד הארטיקים האהובים בישראל. יש כאלה שנוגסים בו ישר ומערבבים את כל הטעמים, ואחרים נהנים מכל חלק בנפרד; השוקולד הקרנצ'י עם אגוזי הלוז המסוכרים, הגלידה, הוופל, ולקינוח: השפיץ התחתון הממולא בשוקולד.

שאלתי את עצמי למה אי אפשר להגיע ישר לשוקולד שלמטה, ולמה לא לשים אגוזי לוז מסוכרים גם בתוך המילוי. במקום לשאול כל כך הרבה שאלות, החלטתי להכין מיני טילון ביתי בהשראת סרטון באינטרנט המסביר כיצד להכין כוסיות משוקולד, שיחליפו את הוופל בגרסה שלי. כוסית שוקולד קטנה, תלולית קפואה של קרם שוקולד עם אגוזי לוז מסוכרים ומעל פיזור עדין של שוקולד קרנצ'י. כמה טוב שבא הקיץ. להכנת כוסיות השוקולד יש להצטייד בבלונים קטנים מנופחים או במנז'טים קשיחים, רצוי מסיליקון, ובמכחול דק וקשים.

מיני טילון ביתי

זמן הכנה: 90 דקות | דרגת קושי: בינוני | כשר: חלבי

החומרים ל-8 טילונים קטנים:

לכוסיות השוקולד:
300 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב

למלית:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 קופסה (95 גרם) אבקת פודינג שוקולד אינסטנט
1/2 כוס חלב
1/2 כוס חלב ממותק מרוכז
1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים מסוכרים (ברס)

אופן ההכנה:

אופן הכנת כוסיות השוקולד:

1. ממסים את השוקולד בבאן מארי או במיקרוגל ומערבבים היטב. משאירים מעט בצד בשביל הציפוי.

2. להכנה באמצעות בלון: מנפחים בלונים קטנים, טובלים כל בלון בשוקולד עד חציו, מצננים במקרר במשך 30 דקות עד שהשוקולד מתקשה. יוצרים חור קטן בחלק העליון של הבלון עד שהאוויר יוצא ואז מקלפים בעדינות את הבלון מתוך הכוסית. להכנה במנז'טים:
בעזרת מכחול צובעים בשוקולד את החלק הפנימי של כל מנז'ט. מצננים במקרר במשך 10 דקות. חוזרים על הפעולה שנית ובנדיבות ומצננים במקרר במשך 20 דקות לפחות, עד שהשוקולד מתקשה לגמרי. מקלפים בעדינות את המנז'ט.

אופן הכנת המלית:

1. מקציפים במערבל מזון את השמנת המתוקה, אבקת פודינג השוקולד, החלב והחלב הממותק עד קבלת קרם סמיך. מקפלים את אגוזי הלוז המסוכרים לתערובת ומעבירים לשקית זילוף.

2: ממלאים את הכוסיות במלית בצורת שפיץ ומעבירים למקפיא למשך 15 דקות.

3. ממסים את השוקולד המומס הנותר ומטפטפים ממנו על המלית. שומרים בקופסה אטומה במקפיא.

גיוון: להכנת מלית בטעם ריבת חלב, מחליפים את פודינג השוקולד בפודינג ריבת חלב ומוסיפים למלית 4 כפות של ריבת חלב אמיתית.

* המתכון מתוך בלוג האוכל "תיק אוכל"