מלבי קוקוס

|

שף ניצן רז

המנה משלבת בין המטבח הישראלי למטבח הברזילאי והתוצאה נהדרת. את המלבי הישראלי הקלאסי, שאני אוהב מאוד, שדרגתי בעזרת חלב קוקוס ופירות יער טריים

כשר, מהיר, חלבי

החומרים ל-4 מנות:

  • ⅔1 כוסות (400 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (100 גר') קורנפלור
  • 1/2 פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1 חבילה (400 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף מי ורדים
  • ½2 כוסות (150 גר') סוכר
  • 1/2 כוס פירות יער טריים
  • 1/2 כוס (100 גר') בוטנים קלויים, קצוצים
  • 1 חבילה גלידת פיסטוק

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה חצי מכמות החלב ואת הקורנפלור עד קבלת בלילה חלקה וללא גושים.

2. מחממים בסיר על אש בינונית את חלב הקוקוס, השמנת, מי הוורדים, הסוכר וחצי מכמות החלב שנותרה עד רתיחה.

3. מעבירים את הסיר לאש נמוכה ומוסיפים לו, תוך כדי בחישה, את בלילת החלב והקורנפלור. מבשלים במשך כ-5 דקות עד שהנוזל מסמיך.

4. יוצקים את הנוזל לכוסות עד 2/3 מגובה הכוס ומכניסים למקרר למשך כשעה וחצי.

5. מפזרים מעל המלבי את פירות היער הטריים והבוטנים הקלויים, ומניחים מעל כל כוס כדור גלידת פיסטוק.

מצרכים:

4 מנות:

  • ⅔1 כוסות (400 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (100 גר') קורנפלור
  • 1/2 פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1 חבילה (400 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף מי ורדים
  • ½2 כוסות (150 גר') סוכר
  • 1/2 כוס פירות יער טריים
  • 1/2 כוס (100 גר') בוטנים קלויים, קצוצים
  • 1 חבילה גלידת פיסטוק

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה חצי מכמות החלב ואת הקורנפלור עד קבלת בלילה חלקה וללא גושים.

2. מחממים בסיר על אש בינונית את חלב הקוקוס, השמנת, מי הוורדים, הסוכר וחצי מכמות החלב שנותרה עד רתיחה.

3. מעבירים את הסיר לאש נמוכה ומוסיפים לו, תוך כדי בחישה, את בלילת החלב והקורנפלור. מבשלים במשך כ-5 דקות עד שהנוזל מסמיך.

4. יוצקים את הנוזל לכוסות עד 2/3 מגובה הכוס ומכניסים למקרר למשך כשעה וחצי.

5. מפזרים מעל המלבי את פירות היער הטריים והבוטנים הקלויים, ומניחים מעל כל כוס כדור גלידת פיסטוק.

תגובות

Silence is Golden