ממרח חומוס ומסבחה

אוהבים חומוס? בואו להכין בעצמכם. קבלו מתכון לממרח חומוס, מסבחה ורוטב פלפלים

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, בינוני, פרווה
את המתכונים האלה למדתי מעובדי מטבח מהכפר יאמוּן שבגדה. מדי פעם פינקו אותנו ה"שבּאבּ" בחומוס או במסבחה שהוכנו זה עתה עם כדורי פלאפלחמימים ועם סלט ירקות קצוץ דק. חומוס שהוכן טרי הוא גם הבסיס למסבחה המופלאה, ואת כדורי הפלאפל קבלו כבונוס. שימו לב: סוד טעם החומוס הוא בבישולו האטי ומומלץ להשקיע בטחינה איכותית טובה.

[interaction id="54d350c4a2eb4c4243409ad7"]

החומרים ל-6 מנות:

לממרח החומוס:

  • 2 כוסות גרגרי חומוס גדולים, מושרים במים במשך הלילה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • מיץ מ-½1 לימונים בינוניים, מסונן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס טחינה גולמית משובחת

למסבחה:

  • 1 כוס גרגרי חומוס גדולים, מושרים במים במשך הלילה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס טחינה גולמית משובחת
  • מיץ מ-1 לימון בינוני
  • 1/3 כפית מלח
  • 2/3 כוס מים
  • שמן זית לפי הטעם
  • כ-1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • רוטב פלפלים חריפים (ראו מתכון נפרד)

אופן ההכנה:

ממרח החומוס:
1. שופכים את מי ההשריה, מעבירים את גרגרי החומוס לסיר עמוק עם מים (לפחות 15 ס"מ מעל גובה הגרגרים) ומביאים לרתיחה.

2. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים את החומוס על סף רתיחה במשך 4 שעות לפחות. מסירים מדי פעם קצף ולכלוך.

3. מוסיפים לסיר את הסודה לשתייה ואבקת האפייה בלי לבחוש ומבשלים במשך כחצי שעה. המדד למוכנות החומוס יהיה מעיכת גרגר בין שתי אצבעות והפיכתו לממרח חלק.

4. מסירים את הסיר מן האש, מסננים ושומרים את מי הבישול. מעבירים את גרגרי החומוס בעודם חמים לקערת מעבד מזון עם להב פלדה, מוסיפים את מיץ הלימון והמלח וטוחנים לממרח חלק.

5. מוסיפים לקערת המעבד את הטחינה וכחצי כוס ממי הבישול וממשיכים לערבל עד קבלת ממרח חומוס (אם סמיך מדי מוסיפים עוד מעט מים ממי הבישול). טועמים ומתקנים תיבול.

המסבחה:
1. מבשלים בסיר את גרגרי החומוס עד ריכוך (ראו אופן הכנת ממרח החומוס), ובחצי השעה האחרונה מוסיפים את הסודה לשתייה ואבקת האפייה. מסננים ושומרים את מי הבישול.

2. מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, המלח והמים.

3. מניחים בסיר 12 כפות מממרח החומוס, 12 כפות גדושות גרגרי חומוס רכים, 18 כפות מהטחינה המוכנה ו-6 כפות ממי בישול החומוס, מערבבים במזלג תוך מעיכה קלה של הגרגרים (חלקם צריכים להישאר שלמים) ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך כ-4 דקות עד הסמכה. מעבירים את המסבחה החמה לצלחות הגשה.

רוטב פלפלים חריפים
מניחים במעבד מזון עם להב פלדה מיץ מ-2 לימונים, 2 שיני שום,1 כפית מלח ו-1 פלפל חריף ירוק גדול ללא גלעינים ומעבדים לרוטב חלק.

מגישים: מזליפים בנדיבות על המסבחה שמן זית, בוזקים מעט פטרוזיליה ומניחים במרכז כל צלחת כף אחת מרוטב הפלפלים החריפים

מקפידים: אם לא אוכלים מיד, יש להביא בחשבון שממרח החומוס יסמיך בקירור. הממרח נשמר במיטבו במשך יומיים בלבד מכיוון שאינו מכיל חומרים משמרים