מתכון לקינוח ״שונית אלמוגים״ של מסעדת בינדלה בתל אביב

בינדלה | צילום: יהב יעקב
בינדלה | צילום: יהב יעקב

קינוח יוצא דופן המורכב ממספר אלמנטים, שיוצרים יחד מראה של שונית אלמוגים יפהיפה. מתכון של מסעדת בינדלה התל אביבית, לבשלנים בעלי תעוזה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

שונית אלמוגים | צילום: יהב יעקב
שונית אלמוגים | צילום: יהב יעקב

 

שונית אלמוגים

המרכיבים לגרניטה לימון-וניל

140 גרם מיץ לימון
100 גרם מים
1 מקל וניל
80 גרם סוכר
1 גרם גרידת לימון

אופן ההכנה

1. מרתיחים הכל יחד בסיר עד להמסת הסוכר.

2. מעבירים לקופסה ומקפיאים הקפאה מלאה.

מרכיבים לקרם לימון

65 גרם סוכר
125 מ"ל מיץ לימון
2 ביצים בגודל מדיום
100 גרם חמאה

אופן ההכנה

1. מרתיחים בסיר את מיץ הלימון והסוכר.

2. שמים בקערה את הביצים ומערבבים עם הנוזל הרותח.

3. מסננים חזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה־בינונית עד שהקרם מסמיך.

4. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה. מצננים במקרר.

מרכיבים לשקדים מקורמלים

100 גרם שקדים פרוסים
65 גרם סוכר
15 גרם מים

אופן ההכנה

1. מרתיחים בסיר מים וסוכר עד שמתקבלות בועות גדולות. מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב על אש נמוכה עד שהם עטופים בקרמל.

2. מעבירים לקערה ומצננים בטמפרטורת החדר.

מרכיבים לשנטי נענע

50 גרם שמנת מתוקה
10 גרם אבקת סוכר
1 גרם אבקת נענע מיובשת

אופן ההכנה

1. מקציפים יחד את כל החומרים לקצפת יציבה אך רכה. שומרים בקערה במקרר.

מרכיבים לעוגת ספוג פיסטוק

80 גרם מחית פיסטוק
4 ביצים בגודל מדיום
80 גרם סוכר
20 גרם קמח

אופן ההכנה

1. מקציפים הכל יחד במיקסר, ממלאים שליש כוס חד פעמית ואופים במיקרו 1:10 דקות.

מרכיבים לקציפת פטל

250 גרם מחית פטל
1 גרם קסנטן
40 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. טוחנים הכל יחד ומקציפים במיקסר לקצף יציב.

הרכבת המנה

1. מזלפים על הצלחת קרם לימון קר, מפזרים חתיכות של עוגת פיסטוק ושקדים מקורמלים.

2. בעזרת כפית מניחים שנטי נענע וקציפת פטל ומסיימים עם גרניטת לימון־וניל קפואה שמגרדים עם מזלג מהקופסה.

 

 

סיפורה של Bindella (בינדלה) החל לפני יותר מ־100 שנה. כיום, יש למשפחת בינדלה 40 מסעדות בשווייץ, ונוסף על כך, היא מייצרת יין, גראפה ושמן זית באיטליה. האהבה לתל אביב העניקה לדור הרביעי במשפחה את ההשראה להביא את כל הטוב שבאיטליה לעיר. Bindella Osteria & Bar היא המסעדה הראשונה בתולדות המשפחה אשר פותחת את שעריה מחוץ לגבולות שווייץ. Oste, משמעותו מאיטלקית "מארח" ו־Osteria פירושה "ביתו של המארח". ב־Bindella שואפים להיות המארחים המושלמים.

מונטיפיורי 27, תל אביב, 03-6500071

פורסם במגזין אטמוספירה