סיפור על אהבה ואוכל

זוגות שפיות מספרות על אוכל ואהבה | צילום: בן יוסטר
זוגות שפיות מספרות על אוכל ואהבה | צילום: בן יוסטר

הן חיות ביחד, עובדות ביחד ובעיקר מבשלות ביחד. שני זוגות של שפיות מספרות על השילוב בין אהבה לאוכל

88 שיתופים | 132 צפיות

 

קרן אלה גפן ויעל סלע

בעלות העסק "הבנות אוהבות אוכל" – מארחות בביתן לארוחות שחיתות, בנות 37, נשואות וגרות בתל אביב

איך הכרתן?
קרן: "יום אחד ניגשה ליעל חברה טובה שלי (שיעל לא הכירה), נתנה לה את הטלפון שלי ואמרה לה 'יש לי מישהי מקסימה להכיר לך'. אחרי שלושה חודשים יעל התקשרה…".

איך החלטתן לפתוח את העסק? 
יעל: "קרן למדה אמנות ועבדה במקביל כל חייה במטבחים הכי טובים בעיר. אני הייתי רקדנית, למדתי בבית ספר לתיאטרון חזותי ואחר כך למדתי קונדיטוריה והייתי שותפה במאפייה. כשנפגשנו הבנו מיד את הקסם והייחוד שיש לנו ביחד, ולכן הקמנו את העסק".

מה אתן הכי אוהבות בעיסוק? 
"לפגוש אנשים חדשים ולהעביר אותם מסע וחוויה מיוחדים לערב אחד".

חומר גלם אהוב
יעל: "שוקולד".
קרן: "לימון כבוש, כוסברה ושמן זית".

בנות זוג שעובדות ביחד – מומלץ?

"מצד אחד כן, כי זו  השותפות הכי אידיאלית בעולם. מצד שני אי אפשר לחזור הביתה אחרי יום עבודה עמוס ולקטר לבת זוג על היום הנורא שהיה".

אתן לוקחות את העבודה הביתה?

"העבודה שלנו כבר בתוך הבית… היא ממש נמצאת ונוכחת אצלנו בסלון ובמטבח. מזל שחדר השינה נשאר מחוץ לתחום העבודה".

טיפ לזוגיות

"להקשיב, לשמוע, לפרגן ולחבק הרבה".

יעל סלע וקרן אלה גפן | צילום: בן יוסטר
יעל סלע וקרן אלה גפן | צילום: בן יוסטר

רינת ואליס מויאל

שפיות ובעלות המסעדה Rina&Alice בירושלים, בנות 25, נשואות וגרות בירושלים

איך הכרתן?

"נפגשנו בעבודה במסעדה".

איך החלטתן לפתוח מסעדה?

אליס: "ההזדמנות לפתוח את המקום הגיעה במפתיע כשהיינו שכירות ועבדנו ביחד במסעדה. יום אחד בעל המקום שיתף אותנו בכך שהוא שוקל לסגור את המקום. שתינו לא רצינו לאבד את המקום הזה כי באמת אהבנו אותו. שיתפנו אותו בתחושות והוא הציע לנו לקחת את המושכות. נכון שזה צעד גדול, אבל זה טבעי שככל שמתלהטת האהבה לתחום, כך גם מתפתח הרצון לפתוח מקום משלך. ראינו בזה הזדמנות לתת ביטוי ומעוף ליצירתיות ולמנות המיוחדות שאנחנו יוצרות ומגישות כיום במסעדה".

מה אתן הכי אוהבות בעיסוק?

רינת: "את תחושת הסיפוק אחרי סרוויס מוצלח". אליס: "את תחושת ההגשמה העצמית והיצירה".

חומר גלם אהוב

רינת: "פלפל חריף וחמאה, קצת כמוני". אליס: "בצל ופלפל שחור, כי זה בסיס להרבה דברים".

בנות זוג שעובדות ביחד – מומלץ?

"לעבוד ביחד זה לא קל, אבל אנחנו לא מכירות מציאות אחרת בזוגיות הזו. זה יתרון גדול לראות אחת את השנייה כל הזמן, אבל לפעמים חסר קצת הלבד".

אתן לוקחות את העבודה הביתה?

"משתדלות שלא, אבל לפעמים אנחנו מסיימות את ישיבות הצוות על הספה בבית".

טיפ לזוגיות

"לנשום עמוק ולזכור למה התחלו לעבוד יחד ולמה אנחנו כאן. וכמובן – לבלות יחד בבית בסוף היום עם קפה וכרבול חם ואוהב על הספה".

רינת ואליס מויאל | צילום: בן יוסטר
רינת ואליס מויאל | צילום: בן יוסטר