תזמינו מקום

זהב בפאסטל | צילום: אנטולי מיכאלו
זהב בפאסטל | צילום: אנטולי מיכאלו

כריך בלחם מקמח טף, ארוחה עם חוויה בשותא, תואר של כבוד לטבעונית "זכאים" ודברים טובים שקורים בפאסטל. חדשות קולינריות שישאירו אתכם קרוב לצלחת

88 שיתופים | 132 צפיות

סנדוויץ' גיבורים

כריך בלחם מקמח טף הוא מזון הבריאות החדש

כריך בלחם מקמח טף | צילום: בן יוסטר
כריך בלחם מקמח טף | צילום: בן יוסטר

הטף הוא דגן אתיופי הנחשב למזון על מכמה סיבות: יש בו את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול. באתיופיה מכינים ממנו את האינג'רה הלאומית, ובמאפיית ברד סטורי חיברו טכניקה מערבית ושיטות מסורתיות והצליחו לפתח ממנו לחם בריא ומזין, ולמרבה ההפתעה גם טעים. הלחם הוכנס לתפריט כ"סופר סנדוויץ'" עם פרוסות סלק, קרם חצילים קלויים, טחינה, עלי קייל וטופו; וכקוביות בסלט בריאות טבעוני.

דיזנגוף 88 תל אביב, 03-5283888

ביאליק שלהם

מסעדת שותא הגרוזינית היא מקום לארוחה עם חוויה

חינקאלי גבינות בשותא | סטודיו דרור כץ
חינקאלי גבינות בשותא | סטודיו דרור כץ

שותא רוסטוולי היה המשורר הלאומי של גיאורגיה. על שמו נקראת מסעדה גרוזינית שיודעי דבר כבר מדברים עליה, למרות מיקומה הלא מרכזי – קיבוץ שמרת. לאה אוצ'רי ובלה חנן הן שתי חברות טובות שעזבו את עבודותיהן הקבועות כדי להגשים את חלומן ולפתוח מקום שמושתת על תרבות האירוח הגרוזינית המתרכזת באוכל, בשתייה ובשמחה. חנן מבשלת במקום את האוכל שלמדה מאמה ומסבתה, עם כל הקלאסיקות הגרוזיניות המנחמות, כמו החצ'פורי, החינקלי (המעולה!) והצ'יבוריקי. עיקר החוויה באווירת המקום: הצלילים הצועניים, הצ'צ'ה (האלכוהול הגיאורגי) שנמזג לכוסות בלי הפסקה והיין הגיאורגי הקליל שמוגש בכדי חרס. אוצ'רי האחראית על האירוח מעבירה שיעור קצר במנהגים גיאורגיים ומזמינה את אחד האורחים לברך את היושבים ולפצוח עמה בסשן ריקודים.

קיבוץ שמרת כביש עכו־נהריה, 8219698־04, 8219208־04

זכאות לתואר

מסעדת זכאים הטבעונית קוטפת תואר של כבוד

ברולה גויאבה בזכאים | צילום: אלעד אייבס
ברולה גויאבה בזכאים | צילום: אלעד אייבס

מסעדת זכאים התל אביבית זכתה לאחרונה בתואר אחת מ־25 המסעדות הטבעוניות הטובות בעולם. את הדירוג ערך אתר הקולינריה הנחשב thedailymeal.com, שציין את צונאמי הטבעונות בישראל וקבע שזכאים היא "אחת המסעדות הבולטות בזכות מטבח פרסי־פיוז'ן נוסח שוק איכרים הפוגש את המטבח הפרטי".

סמטת בית השואבה 20 תל אביב, 03־6135060

הבלקן כאן

אוכל עממי ואווירה שמחה מתחברים יופי במקום חדש בשוק היווני ביפו

הצוענייה, מסעדה בלקנית חדשה ביפו | צילום: בן יוסטר
הצוענייה, מסעדה בלקנית חדשה ביפו | צילום: בן יוסטר

“איזה מקום כבר אפשר לפתוח בשוק היווני? הכי הגיוני לפתוח מסעדה בלקנית”, אומרים הבעלים של הצוענייה, חיים אגמון וליאור גרטי, שחקן ובמאי (ואח של השחקנית נטע גרטי). אחרי מחקר מקיף בשיתוף שפית מאתונה הורכב תפריט על בסיס המנות הכי שוות בבלקן: קציצות פרסה, ממולאים, סלט קיופולו בניחוח שום, בוריק פילו עם ביצה עלומה ומוסקה עשירה. מחירים נוחים ועיצוב בסגנון הסלון של סבתא מעודדים להעביר פה ערב נעים על בקבוק אוזו, אוכל טוב ומוזיקה יוונית. יאסו.

פנחס בן יאיר 3 יפו, 5521333־03

זהב בפאסטל

דברים טובים קורים במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב. המסעדה זכתה לאחרונה במקום הראשון בתחרות העיצוב הבינלאומית Space Design Award Idea Tops 2014 שהתקיימה בסין וזיכתה את האדריכלים אלון ברנוביץ’ ואירנה קרוננברג בפרס מכובד. יותר מ־4,000 אדריכלים מ־35 מדינות הגישו מועמדות לקטגוריות השונות, ופאסטל עקפה את כולם בקטגוריית המסעדה המעוצבת ביותר.

זהב בפאסטל | צילום: אנטולי מיכאלו
זהב בפאסטל | צילום: אנטולי מיכאלו

במקביל חלו גם שינויים במטבח המסעדה, ומעתה יוביל אותו השף הלל תווקלי (קלארו לשעבר). את הסגנון הצרפתי מחליף תפריט בראסרי־ישראלי אלגנטי ושיקי. קלמרי בגריל עם כרוב סגול ברוטב ויניגרט עגבניות שרי צהובות וכמון (בתצלום) היא אחת המנות הכי מקוריות ושוות שטעמנו לאחרונה.

שד' שאול המלך 27 תל אביב, 6447441־03