מפרום תפוחי אדמה

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

המנה המפורסמת של המטבח הטריפוליטאי: לפניכם מתכון ממולא וטעים למפרום תפוחי אדמה

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-4 מנות:

2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים

למילוי:

  • 1/2 ק"ג בשר בקר (המלצה של נעים: מספרים 2,8,5,4)
  • 50 גר' שומן כבש (ליאה)
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/4 צרור כוסברה, קצוצה (לא חובה)
  • כ-1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 כפית כרוויה (קימל טחון)
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כפית מלח דק

לטיגון ולבישול:

  • שמן קנולה לטיגון
  • 1 ביצה, טרופה
  • מעט קמח לציפוי
  • 1 בצל, פרוס לטבעות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 לימון, להגשה

אופן ההכנה:

  • חותכים את הקצוות העגולים מתפוח האדמה וחוצים כל תפוח אדמה לאורכו.
  • חוצים כל חצי תפוח אדמה לאורכו, אך לא עד הסוף (יוצרים מעין "כיס"), כך שמתקבלים שני "כריכים".
  • קוצצים בסכין חדה את הבקר לקוביות קטנות ככל האפשר (אפשר גם במעבד מזון, אך קיצוץ בסכין נותן תוצאה טובה יותר). קוצצים גם את השומן.
  • שמים בקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים היטב. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת המילוי.
  • מחממים שמן קנולה במחבת על להבה בינונית. טובלים את תפוחי האדמה בביצה הטרופה ומצפים בקמח. מנערים מעודפי קמח ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  • מטגנים בסיר רחב עם מעט שמן (אפשרות: שמן קנולה + שאריות משמן הטיגון של המפרום) את הבצל, רסק העגבניות ושאריות תפוחי האדמה מהכנת ה"סנדוויצ'ים" כ-5 דקות.
  • מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קציצות המפרום, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כ-40 דקות עם מכסה סגור. בודקים מדי פעם אם נשארו מים – הרוטב צריך להיות במרקם סמיך.
  • סוחטים את הלימון על כל המפרום ומגישים כמנה ראשונה יחד עם חלת שבת או עם לחם אחיד או כתוספת לקוסקוס וירקות שורש.

טיפים:

  • כדאי לקצוץ את הבקר והשומן כשהם חצי קפואים – זה מקל משמעותית על החיתוך.
  • מומלץ לשמור מעט שמן מטיגון המפרום גם לרוטב של התבשיל עצמו – הוא יעניק טעם נוסף לתבשיל.

המתכון באדיבות שף עוזי נעים ממסעדת סומק