מפרום תפוחי אדמה
המנה המפורסמת של המטבח הטריפוליטאי: לפניכם מתכון ממולא וטעים למפרום תפוחי אדמה
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-4 מנות:
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
למילוי:
- 1/2 ק"ג בשר בקר (המלצה של נעים: מספרים 2,8,5,4)
- 50 גר' שומן כבש (ליאה)
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 1/4 צרור כוסברה, קצוצה (לא חובה)
- כ-1/2 כוס פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1 כפית כרוויה (קימל טחון)
- 1/4 כפית כמון
- 1 כפית מלח דק
לטיגון ולבישול:
- שמן קנולה לטיגון
- 1 ביצה, טרופה
- מעט קמח לציפוי
- 1 בצל, פרוס לטבעות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- 1/2 לימון, להגשה
אופן ההכנה:
- חותכים את הקצוות העגולים מתפוח האדמה וחוצים כל תפוח אדמה לאורכו.
- חוצים כל חצי תפוח אדמה לאורכו, אך לא עד הסוף (יוצרים מעין "כיס"), כך שמתקבלים שני "כריכים".
- קוצצים בסכין חדה את הבקר לקוביות קטנות ככל האפשר (אפשר גם במעבד מזון, אך קיצוץ בסכין נותן תוצאה טובה יותר). קוצצים גם את השומן.
- שמים בקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים היטב. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת המילוי.
- מחממים שמן קנולה במחבת על להבה בינונית. טובלים את תפוחי האדמה בביצה הטרופה ומצפים בקמח. מנערים מעודפי קמח ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מטגנים בסיר רחב עם מעט שמן (אפשרות: שמן קנולה + שאריות משמן הטיגון של המפרום) את הבצל, רסק העגבניות ושאריות תפוחי האדמה מהכנת ה"סנדוויצ'ים" כ-5 דקות.
- מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קציצות המפרום, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כ-40 דקות עם מכסה סגור. בודקים מדי פעם אם נשארו מים – הרוטב צריך להיות במרקם סמיך.
- סוחטים את הלימון על כל המפרום ומגישים כמנה ראשונה יחד עם חלת שבת או עם לחם אחיד או כתוספת לקוסקוס וירקות שורש.
טיפים:
- כדאי לקצוץ את הבקר והשומן כשהם חצי קפואים – זה מקל משמעותית על החיתוך.
- מומלץ לשמור מעט שמן מטיגון המפרום גם לרוטב של התבשיל עצמו – הוא יעניק טעם נוסף לתבשיל.
המתכון באדיבות שף עוזי נעים ממסעדת סומק