מקפא תות עם ריבת פירות יער

אם אין לכם כוח לעבוד במטבח בימות הקיץ הלוהטים, יש לנו מתכון במיוחד בשבילכם. קבלו מתכון למקפא תות שיצנן לכם את הקיץ ויקרר לכם את החך. קיץ טעים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-6 מקפאים אישיים:

300 גר' מחית תות

2 כפות מיץ לימון טרי

1/4 כוס סוכר

1 כפית (3 גר') ג'לטין + 5 כפיות מים פושרים

מעט פחות מ-1 מכל (200 מ"ל) שמנת מתוקה

ריבת פירות יער לקישוט

אופן ההכנה:

1. ממיסים את מחית התות, מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר ומערבבים.

2. מערבבים את הג'לטין במים וממיסים, מוסיפים לתערובת התות ומערבבים. מצננים במקרר כחצי שעה.

3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף קל ומקפלים לתערובת התות.

4. מחלקים את תערובת התות לתבניות סיליקון בצורות שונות ומקפיאים במשך 3 שעות.

הגשה:
מחלצים את המקפאים מהתבניות, מניחים בצלחות הגשה ומקשטים בריבת פירות יער.