מרקים בכל מיני צבעים

את המרק "הכתום" כולם מכירים וכמעט לכל אחד יש את המתכון המנצח שלו. אבל מה עם יתר הצבעים? למה שלא תנסו מרק סגול, חום, ירוק ואפילו לבן? מפשילים שרוולים ומכניסים קצת צבע למרק

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

 

 

 

את המרק "הכתום" כולם מכירים וכמעט לכל אחד יש את המתכון המנצח שלו. אבל מה עם יתר הצבעים? למה שלא תנסו מרק סגול, חום, ירוק ואפילו לבן? אם בא לכן להפגין קצת יצירתיות, המתכונים כבר כאן, ולכם נותר רק להיכנס למטבח, להפשיל שרוולים ולהכניס קצת צבע למרק.

ירוק

מרק אפונענע וקרם פרש

כשר, קל, חלבי

החומרים ל-6 מנות:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, פרוס דק
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 2 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 1 פלפל שאטה
  • 6 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק
  • 750 גר' אפונה יבשה, שטופה
  • ½1 ליטר ציר ירקות
  • 1/2 צרור נענע, קצוצה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן

לקרם פרש:

  • 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 גביע שמנת חמוצה

אופן הכנה:

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה, פלפל השאטה והסלרי ומאדים 5 דקות נוספות.
  2. מוסיפים לסיר את האפונה, מערבבים היטב ומוסיפים את ציר הירקות. מבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך האפונה.
  3. מוסיפים לסיר את הנענע הקצוצה, מתבלים במלח ובפלפל הלבן וטוחנים במעבד מזון.
  4. מקציפים בקערה את השמנת המתוקה, ולקראת סוף ההקצפה מוסיפים את השמנת החמוצה. יוצרים לכל קערת מרק כף קרם פרש ומגישים.

מגוונים: מרקי אפונה אוהבים מאוד קבנוס. מוותרים על תוספת הקרם פרש ומגישים עם נקניקיות קבנוס חתוכות לעיגולים או לקוביות קטנות.

חזרה למעלה

 

מרק אפונענע וקרם פרש

מרק אפונענע וקרם פרש

אדום

מרק עגבניות שרי-תמר

כשר, קל, פרווה

החומרים ל-6 מנות:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1/3 כפית זרעי שומר
  • 1 פלפל שאטה
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 5 ענפי תימין
  • 3 פלפלי שושקה, פרוסים
  • 1 ק"ג עגבניות שרי-תמר, חצויות
  • 1/2 ליטר ציר ירקות
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/3 צרור טרגון, קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את זרעי השומר, פלפל השאטה, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והתימין ומטגנים כדקה נוספת.
  2. מוסיפים לסיר את פלפלי השושקה ועגבניות השרי-תמר ומבשלים על להבה בינונית כ-25 דקות או עד לריכוך. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים כ-1/4 שעה נוספת.
  3. מתבלים את המרק במלח, הפלפל הלבן, הפפריקה המתוקה והסוכר. מוסיפים את הטרגון וטוחנים במעבד מזון.

משדרגים: מומלץ להגיש עם תוספת של גבינת פרמז'ן מגוררת, עלי בזיליקום קצוצים ושמן זית מעל. אדום, ירוק, לבן – השילוש האיטלקי הקדוש.

חזרה למעלה

 

מרק עגבניות שרי-תמר ופלפלי שושקה

מרק עגבניות שרי-תמר ופלפלי שושקה

לבן

מרק קרם כרובית וקקאו

כשר, קל, חלבי

<strong>החומרים ל-6-4 מנות:

  • 50 גר' חמאה
  • 1 בצל לבן בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 7 ענפי תימין
  • 1 ראש כרובית, מפורק לפרחים (כ-850 גר')
  • 1/3 אגוז מוסקט, מגורר
  • 2 כפות שמן זית
  • ⅔1 כוסות (400 מ"ל) ציר ירקות
  • 1/2 כוס חלב
  • 60 מ"ל (4 כפות) שמנת מתוקה 38%
  • מלח, פלפל לבן
  • קקאו, לעיטור

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את הבצל, השום והתימין (אך לא משחימים).
  2. מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית, אגוז המוסקט ושמן הזית, מכסים ומאדים כ-15 דקות.
  3. מוסיפים לסיר את ציר הירקות ומבשלים כ-20 דקות נוספות או עד לריכוך מלא. טוחנים במעבד מזון, מוסיפים את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה חוזרת.
  4. מסננים את המרק ומתבלים במלח ובפלפל לבן לפי הטעם. מוזגים לכוס ובוזקים קקאו מעל.

טיפ: הגשת המרק בכוסות אישיות הופכת כל ארוחה שגרתית למסוגננת. אם מוסיפים לכל כוס מקל גריסיני, זו כבר מנת קוקטייל חגיגית.

חזרה למעלה

 

מרק קרם כרובית וקקאו

מרק קרם כרובית וקקאו

חום

מרק שעועית שחורה ורוזמרין

כשר, קל, פרווה

החומרים ל-8-6 מנות:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות
  • 3 ענפי רוזמרין
  • 3 עלי דפנה
  • 2 פלפל אנגלי
  • 1 פלפל שאטה
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 ק"ג שעועית שחורה, מושרית למשך לילה
  • 3 ליטר ציר ירקות (או מים)
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום (אך לא משחימים).
  2. מוסיפים לסיר את הגזר, העגבניות, הרוזמרין והתבלינים ומאדים כ-5 דקות.
  3. מוסיפים לסיר את השעועית ואת ציר הירקות (או המים), מכסים ומבשלים עד לריכוך מלא של השעועית.
  4. טוחנים את המרק במעבד מזון ומתבלים במלח ובפלפל.

משדרגים: קרוטונים ביתיים יכולים לשדרג כל מרק. אפשר כמובן להשקיע ולאפות בתנור, אבל כשממש ממהרים – קולים בטוסטר כמה פרוסות, מגרדים עליהן שן שום ופורסים לקוביות.

חזרה למעלה

 

מרק שעועית שחורה ורוזמרין

מרק שעועית שחורה ורוזמרין

כתום

מרק קרם גזר, דלעת וחלב קוקוס

כשר, קל, פרווה

החומרים ל-6 מנות:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1בצל סגול, פרוס
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1 ק"ג גזר, קלוף וחתוך לעיגולים קטנים
  • 1 גבעול למון גראס
  • 7 ענפי תימין
  • 500 גר' דלעת נקייה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 ליטר ציר ירקות
  • 1/3 חבילה זעפרן ספרדי
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את הגזר, הלמון גראס והתימין ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את הדלעת ומאדים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את ציר הירקות והזעפרן ומבשלים עד לריכוך הגזר.
  3. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס, טוחנים במעבד מזון, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומסננים. מביאים לרתיחה חוזרת ומגישים.

משדרגים: מרקים אסייתיים אוהבים תוספות אסייתיות – אטריות אורז (חולטים במים רותחים, ללא בישול), עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, בצל ירוק) ואפילו בוטנים קצוצים.

חזרה למעלה

 

מרק קרם גזר, דלעת וחלב קוקוס

מרק קרם גזר, דלעת וחלב קוקוס

סגול

מרק סלק ארומטי

כשר, קל, פרווה

החומרים ל-6 מנות:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 2 ק"ג סלק, קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 גזרים, קלופים ופרוסים
  • 1 סלרי אמריקאי, פרוס
  • 10 ענפי תימין
  • 3 עלי דפנה
  • 2 פלפל אנגלי
  • 1 פלפל שאטה
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1 ליטר ציר ירקות (או מים)
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום (אך לא משחימים). מוסיפים את כל הירקות והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-15 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את ציר הירקות (או המים) ומבשלים עד לריכוך מלא של הסלק.
  3. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה נוספת וטוחנים במעבד מזון. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

תוספת מהירה: מכינים שפצל'ה – בצקניות עסיסיות מהמטבח המזרח-אירופי, המתאימות כתוספת משביעה למרקים ולתבשילים. מערבבים בקערה 1 ק"ג קמח, 2 כוסות מים ו-3 ביצים. קורצים מהבצק חתיכות קטנטנות ומבשלים במים רותחים מאוד. שוטפים במים קרים ומגישים לצד המרק.

חזרה למעלה

 

מרק סלק ארומטי

מרק סלק ארומטי

מרק פלפלים ועגבניות שרי

כשר, קל, פרווה

החומרים ל-8 מנות:

לפלפלים והעגבניות הצלויים:

  • 2 ק"ג פלפלים צהובים, נקיים מעוקץ ומגרעינים וחתוכים גס
  • 1 סלסילה עגבניות שרי צהובות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • קורט סוכר
  • 5 ענפי תימין
  • 3 כפות שמן זית

למרק:

  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 ק"ג זוקיני צהוב, פרוס
  • 1 פלפל שאטה
  • 2 עלי דפנה
  • 4 פלפל אנגלי
  • 1 כף קצח
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • 1/3 צרור טרגון, קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הפלפלים ועגבניות השרי במלח, בפלפל שחור גרוס, בסוכר, בענפי התימין ובשמן הזית. צולים בתבנית בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות.
  2. מטגנים בסיר חם את הבצל והשום בשמן זית, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את הזוקיני, פלפל השאטה, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והקצח וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב עד שהזוקיני מתרככים.
  3. מוסיפים לסיר את הפלפלים והעגבניות הצלויים (מוציאים מהם את ענפי התימין) ואת ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-1/2 שעה נוספת ברתיחה קלה.
  4. מוסיפים לסיר את הטרגון וטוחנים את המרק במעבד מזון. מתבלים את המרק במלח, בפלפל לבן ובסוכר, טועמים ומתקנים תיבול.

חזרה למעלה

 

מרק פלפלים, עגבניות שרי וזוקיני צהובים

מרק פלפלים, עגבניות שרי וזוקיני צהובים