מרק ברווז אסייתי

מרק ברווז אסייתי | צילום: בן יוסטר
מרק ברווז אסייתי | צילום: בן יוסטר

את מתקתקות בשר הברווז הנימוח שוברת חריפות אניסית וליים חמצמץ במנה שמפנקת את בלוטות הטעם. מתכון ייחודי למרק מעניין שישבור את שגרת החורף

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

החומרים ל- 4 מנות | בינוני | בשרי

1 ק"ג עצמות ברווז (גרון, גב, חזה)
2 בצלים
2 גזרים
זר ענפי סלרי
3-2 כרשות (החלק הלבן בלבד)
2 פרוסות שורש ג'ינג'ר
1 בוקצ'וי חתוך לרצועות
1/2 ק"ג בשר ברווז (כנפיים או שוקיים)
3-2 בצל ירוק
3-2 כוכבי אניס
1 כף רוטב סויה
1 כפית תערובת חמשת התבלינים
מלח, פלפל שחור
2 כפות קארי צהוב נוזלי
מיץ סחוט מליים אחד

 

אופן ההכנה

ציר הברווז

1. מרתיחים 4 ליטרים מים בסיר גדול, מוסיפים את העצמות ומרתיחים.

2. שופכים את המים, שוטפים את העצמות ומחזירים לסיר.

3. ממלאים שוב מים ומוסיפים את העצמות הנקיות.

4. מוסיפים לסיר את הבצלים, הגזרים, הסלרי והכרשות ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים במשך 45 דקות.

5. מסננים את הציר (שומרים את הירקות בצד) ומחזירים לסיר (ללא הירקות והעצמות).

6. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים ומבשלים על אש בינונית (בבעבוע קל) עד שבשר הברווז רך ונימוח.

7. מתקנים תיבול.

8. מגישים את המרק עם הירקות.

מרק ברווז אסייתי | צילום: בן יוסטר
מרק ברווז אסייתי | צילום: בן יוסטר