מרק ירקות עם גריסים
אין כיף גדול יותר מלהתפנק בחורף עם קערת מרק ירקות חם. השף לירן גבאי מלמד אותנו מתכון מהיר ומשודרג שיפנק אותנו בימים הסגריריים. כמה פשוט ככה טעים
88 שיתופים | 132 צפיות
רכיבים:
½ כוס גריסים
3 תפוחי אדמה
3 קישואים
½ צרור פטרוזיליה
½ צרור כוסברה
½ צרור סלרי
כפית כורכום
כפית מלח
כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
1. חותכים את הירקות לפי הטעם (קצוץ קטן או חתוך גס).
2. מכניסים את כל הרכיבים, פרט לכוסברה, הפטרוזיליה והגריסים, יחד לסיר.
3. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
4. שוטפים את הגריסים היטב ומכניסים לסיר.
5. מבשלים כשעה על אש נמוכה.
6. לאחר כשעה של בישול מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה.
7. מכבים את האש ונותנים למרק "לנוח" מכוסה כ-5 דקות.
טיפ: ניתן לטגן את הירקות לפני הבישול להוספת טעם.
עוד מרקים של השף לירן גבאי שיפנקו אתכם יותר ממפזר-החום
מרק אפונה
מרק קובה סלק
מרק חרירה
מרק דנדוש עשיר בקטניות
מרק גונדי