מרק קרם חציל

צילום אנטולי מיכאלו 
סטיילינג ענת לבל
צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת לבל

השף אלעד לוי ממסעדת שיין אנד שארפ נותן מתכון למרק קרם חציל קרמי ועלא רק נראה הכי טוב שאפשר אלא גם טעים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

שמן זית, מלח

גזר חתוך לקוביות קטנות

1/2 כרשה קצוצה

בצל לבן קצוץ

2 מכלי שמנת מתוקה 42%

½1 כוסות חלב 3%

2 ענפי תימין

2 חצילים קלויים על אש גלויה, מקולפים

מיץ מ־1/2 לימון

להגשה: כף לבנה

ענף תימין מופרד (רק העלים)

קורט שומשום שחור

קורט מלח גס

כפית שמן זית

1/2 כפית שמן צ'ילי

 

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הגזר, הכרשה והבצל. מוסיפים את השמנת, החלב, ענפי התימין והחצילים ומקטינים את האש. מבשלים את הירקות עד שהם רכים (כשעה).

2. טוחנים את תכולת הסיר בעזרת מוט ידני או בבלנדר. מסננים את המרק במסננת דקה.

מתבלים במלח ובמיץ הלימון.

3. יוצקים את המרק לקעריות ומוסיפים את כל חומרי ההגשה.